Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-07-2006, 02:51 PM   #51
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Default Re: -= WHITESNAKE - Tasmajdan =-

mnogo para, malo muzike

toliko
kVu is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2006, 01:36 AM   #52
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

?to? Ajd dobro, ja sam znao da će biti ta set lista, jer je turneja u su?tini repriza one prethodne koja je i?la na live DVD, ali svejedno, mnogo bendova svira tačno tu minuta?u. Mo?da smo se mi razmazili malo ?to je svima bilo zanimljivo kako se raja ovde raspameti pa su nas iz odu?evljenja častili bisevima, ali to je to ?to se tiče trajanja.

Inače meni je interesantan bio jako ?aren profil raje, ne samo po godinama, nego i po tome kako su izgledali mlađi ljudi, ovako spolja za pola njih ne bih rekao da bi do?li na koncert snejka. Druga stvar je to koliko su ovde mediji potpuno van kontakta sa realno?ću. Pretpostavljam (nisam gledao) da je ne?to malo pomenut WS na TV-u, ali realno, mi imamo mo?da jednom mesečno neki veliki koncert u BG-u, ako i toliko i to bi po svakoj logici trebalo da bude jako va?an medijski događaj ispraćen iz sve snage, znači da stanice vrte tog ko gostuje, da se emituju specijalne emisije na TV-u itd... Tako bi bar bilo logično. Ovde kod nas je naopako, Vest dana će biti da li je Ceca prdnula tog popodneva pa je Seki zasmetalo dok je jela luka i paradajz, B92 će posvetiti 34 sekunde događaju, a onda će o nekom gostovanju DJ-a da se priča 10 minuta uz ekskluzivan intervju itd. Ne da imam ne?to protiv da se priča o Ceci, luku, paradajzu i neviđenom gostovanju D?eka D?eksona koji će pričati o tome za?to ima ?i?ke nakrivo dok Tuborg trpa pare u d?epove voditelja.

Nego sa jedne strane ta formula ljudi koji tvrde kako je narod po prirodi glup i primitivan (a nije, nego ga oni treniraju da bude glup) pa narodu serviraju medijske pomije, a sa druge ove kvazi face koje ignori?u raju i prave kulturni koncept koji odgovara za 4,15 odsto Beograđana i 2,33 odsto Novosađana.
Whitesnake se ne uklapa niti u jednu kategoriju, za prve je previ?e anglosaksonski i strano, a za druge je to seljački rock koji treba ignorisati.
Pretpostavljam da su i svi oni ljudi koji su tap?ali i pevali pesme iako nisu olinjali hardrokeri ili klinci metalci predstavljaju masovnu halucinaciju i tu su zalutali misleći da će neki DJ pu?tati Cecine remixe.

(sad bi se moglo razvezati i za?to nema rock scene ovde, a nema je iz sličnih razloga jer je uni?tavaju i ovi i oni zdru?enim snagama, praveći situaciju u kojoj sve počinje isključivo iz BG-a a u samom BG-u se gaji muzika koja ne zanima nikoga van samog grada, pa se prave "poprock" sastavi koje niko ne kupuje i nemaju hitove ali su pogodni za "urbane" medije, ili imaju dovoljno u?pricanih narodnjaka za ove druge. Al to je druga priča)

Ne da ja ne?to obo?avam WS, dapače godinama nisam pustio ni?ta od njih, to je deo neke moje mladosti i kao takvo je super. Ali zaista, mogli bi da vrate muziku nazad ljudima koji ovde ?ive. Znači pun ta?majdan na WS, i drugim rock dedama kao ?to su Deep Purple, kad se pogleda, Kraljevski Apartman koji je bio predgrupa je imao koliko, 1000 ljudi na samostalnom koncertu u BG-u a Alogija 1200 svojevremeno (?to neki "popularni" bendovi mogu samo da sanjaju),a BG, grad od 2 miliona stanovnika nema NITI jedan ozbiljan klub koji bi bio mesto za svirke i rock diskoteka, nalik onima na zapadu, nego su u pitanju za siću adaptirane rupetine u koje je fakat jedva ulo?eno, ali zato na svakom ćo?ku je neki kloniran bezobličan kafić.

Elem, o čemu ono počeh... E da, nije bio lo? cert, ja znao skoro sve pesme
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2006, 01:15 PM   #53
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Svileni SuperHeroj iz bek!!!
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2006, 01:35 PM   #54
*Aleksa*
Member

*Aleksa*'s Avatar

@Aleksandrija
Neeeee tvoje!:o Ma salim se.. Moze neka tvoja sa Koverdejlom?! Ali hvala i za onu finu slikicu,u medjuvremenu..Svidja mi se Bas je bio dobar tip..mislim,kad je bio mlad..
Ja na zalost nisam mogla otici,cula sam da je bila odlicna svirka..Tvoji utisci?!

Quote:
Originally Posted by Dushan_S

Inače meni je interesantan bio jako šaren profil raje, ne samo po godinama, nego i po tome kako su izgledali mlađi ljudi, ovako spolja za pola njih ne bih rekao da bi došli na koncert snejka.

Nego sa jedne strane ta formula ljudi koji tvrde kako je narod po prirodi glup i primitivan (a nije, nego ga oni treniraju da bude glup) pa narodu serviraju medijske pomije, a sa druge ove kvazi face koje ignorišu raju i prave kulturni koncept koji odgovara za 4,15 odsto Beograđana i 2,33 odsto Novosađana.
Whitesnake se ne uklapa niti u jednu kategoriju, za prve je previše anglosaksonski i strano, a za druge je to seljački rock koji treba ignorisati.
Pretpostavljam da su i svi oni ljudi koji su tapšali i pevali pesme iako nisu olinjali hardrokeri ili klinci metalci predstavljaju masovnu halucinaciju i tu su zalutali misleći da će neki DJ puštati Cecine remixe.

(sad bi se moglo razvezati i zašto nema rock scene ovde

Cudni su putevi rock 'n' rolla..Verovatno je jjedan deo tih ljudi,koji svojom spoljasnoscu ododaraju od nekih nepisanih pravila koja govore da rock sa sobom nosi i odredjeni stil zivota,dosao zbog dobrog muziciranja,a jedan vecinski deo mase da bi sutra govorilo kako je bilo na WS...E to su oni koji se kriju iza neke lazne forme kako bi nadomestili neke svoje nedostatke...!
A svo nase nezadovoljstvo je jednostavno posledica izvitoperenog sveta pomerenih vrednosti,to je posle nase politike bilo neminovno,posledica je,kao sto ti kazes, nedostatak kvalitetne rock scene..dobrih klubova,koji ne moraju biti napucani,skupi..samo da ih ima malo vise!sta fali jednom klubu kao sto je "Fest"..sigurno si bio,ruzan je,ali se desavaju odlicne svirke,pozitivna energija,normalni ljudi..i eto dobrog provoda!I to je slucaj sa svim mestima u Srbiji..Bila sam za vikend u Nisu,jedini rock klub za koj sam uspela da saznam ne radi vec par nedelja i na kraju me odvedose na splav i to je odlicno jer su hteli da me vode da slusam Luisa ..I da ne shvatite pogresno,ne zelim da vredjam,ne znaci da su losi ljudi oni koji slusaju Luisa,ali poenta je da ti ljudi ostanu dosledni sebi,i ne guraju se tamo gde im nije mesto...

E sada ispade da nista novo nisam rekla u odnosu na to sto je Dusan vec pomenuo..ali moj dozivljaj njegove konstatacije..Krivo mi je u stvari zbog svega loseg i nekvalitetnog sto se u mnogome odrazilo na ljude..!

Last edited by *Aleksa*; 02-08-2006 at 01:41 PM.
*Aleksa* is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2006, 10:24 PM   #55
Aleksandrija
Member

Aleksandrija's Avatar

Evo i mog review-a sa koncerta!
Posto sam sa drustvom stigla vec oko 17h-za svaki slucaj,na stadion sam ipak usla nesto pre 20h,a Alogia je vec svirala-svidja mi se kako sviraju!Elem ,stali smo onde gde smo se zadesili,probivsi se malo napred gde je vec bila guzva!Kraljevski apratman dok je svirao,jedan lik pored mene je toliko zvizdao da me je skoro iznervirao-mada kazu da su zeznuli sa ovim novim albumom,ali ljudi su veterani metala,rocka ili sta vec.Meni se cini da su podigli atmosferu!Negde oko 21.30h,mozda i posle,gase se svetla!Onako iz mraka pojavljuju se Coverdale&Co.Ja u transu!Jos kada se niotkuda pojavi moj ex boyfriend,koji me je doduse uz negodovanje nekih malo starijih dama proveo i isred prvog reda,gde su bili novinari sa specijalnim propusnicama-naravno da bih mogla da nesto i usnimim,mom odusevljenu nikad kraja.Pitam jednog lika-da li sme da se koristi blic,a on pocinje da mi objasnjava tehniku rada foto-aparata i upotrebe blic-a
Onda pored nas prodje neki strejndzer i na stranjskom nam rece-No flashes,please!
Prva pesma je bila Burn,pa onda prekid sa Stormbringerom.Sve u svemu,Covi nije izgubio nista od svoje harizme,a mikrofon vrti bolje nego na DVD-u.Bas je bio efektan sa garderobom,bolje nego sa onom roze kosuljom na Press konferenciji(ne zamerite mi,ali mrzim roze boju,narocito na muskarcu).Nakon ove dve pesme,jedna neocekivana-Slide it in.Sta im bi da ubace tu pesmu umesto Judgment day?Doduse sve ostale su bile dobre,mada sam ja ocekivala Don't break my heart again,Sailing ships,ali dobro!Za vreme pesme Crying in the rain sam cak i zaplakala,ne znam zbog cega?
No,da se ja vratim prvom redu!Ne da sam se iznervirala......
Naravno,obavestili su nas(nas koji smo slikali),da nam je dozvoljeno da slikamo samo u toku prve tri pesme!Onda nakon pesme Slide it in dodje neki gmaz iz obezbedjenja i rece da ne mozemo vise da snimamo!Naravno,gmazina koja verovatno slusa Cecu je izracunala da su tri pesme Burn,Stormbringer i Slide it in,iako su to zapravo dve pesme,jer su prve dve pomenute intro
Mislih da se zalim WS menadzmentu,ali daleko mi da idem u London,a mail sumnjam da citaju
U jednom trenutku zamalo da mi ispadne foto-aparat,jer je to izgledalo ovako-jednom rukom slikam,a drugom mlataram po vazduhu od srece!
Kasnije sam se morala opet provuci do svog drustva,naravno prezadovoljna,jer sam uhvatila neke lepe momente,a ex boyfriend je bio zaduzen za kameru,mada se nije proslavio!Ako uspem,ubacicu sta je snimio!
Da,inace oduzeli su mi tri dana boravka na moru,ali je vredelo!

Last edited by Aleksandrija; 12-08-2006 at 05:27 PM.
Aleksandrija is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2006, 10:46 PM   #56
Aleksandrija
Member

Aleksandrija's Avatar

Evo i slike za sve one koji nisu bili na koncertu, a trebali su biti,jer je po meni ovo bio pravi rock'n'roll event
Da,slike sam morala umanjiti jer su prevelike!

Last edited by Aleksandrija; 06-08-2006 at 10:49 PM.
Old 09-08-2006, 12:46 PM   #57
Aleksandrija
Member

Aleksandrija's Avatar

Mala ispravka (u vezi slika):

Last edited by Aleksandrija; 09-08-2006 at 12:54 PM.
Old 09-08-2006, 02:07 PM   #58
Aleksandrija
Member

Aleksandrija's Avatar

David Coverdale
Old 09-08-2006, 02:11 PM   #59
Aleksandrija
Member

Aleksandrija's Avatar

Doug
Old 11-08-2006, 03:32 PM   #60
Aleksandrija
Member

Aleksandrija's Avatar

I malo slika sa press konferencije

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules