Quote:
Originally Posted by boggy
Zdravo Vrac,
videh na spisku opreme:
==========
Monitors:
Dynaudio M2 / Chord amp
Yamaha NS-10MS / Bryston amp
Hafler TRM6 Active monitors
Auratone 5C / Samson amp
==========
Mozes li ispricati neku generalnu pricu sta ocekujes od monitoringa za svoj posao?
Kako si izabrao ovu svoju konkretnu kombinaciju (slusanje, prijatnost za rad, preporuka, cuo kod drugih, procitao reklamu/kritiku u novinama ili na netu.... kako li se vec ne biraju....)?
Koji ti za sta sluzi?
pozdrav
bogi
|
Pa NS10 sam kupio prve nedelje kad sam dosao u London (ima tome 20 godina!!!) - i jos uvek imam isti par ! ! Slusao sam kuci sve vreme muziku preko njih, tako da sam ih totalno "naucio". U svim studijima u kojima sam tih prvih par godina radio svi su ih imali..
U par velikih studija, naisao sam na Dynaudio, i mnogo su mi se dopali. U jednom momentu, svi su ih bili kupili....Seal slusa muziku kuci preko njih (!?), Stephen Lipson (bivsa desna ruka od Trevor Horn-a, a sad ima svoj studio i sam radi), pa od Pet Shop Boys-a do vrhunskih studija...
Dugo su bili van domasaja, dok ih nisam nasao na oglasu. Taman sam se uselio u novi prostor i spremio se na BM15A, kad sam video M2 za smesne pare..Tipu je studio bio 1,5m x 3 m ( a kutije su duboke mnogo pa mu nisu pasovale!??) Pravi je trosak pao kad je trebalo pojacalo da se uzme, Dynaudio su preporucili Chord model i njihove stalke (napunjeni peskom), pa onda Van Damme cabl za zvucnike (debeo 1,5cm!) tako da se nakupilo na kraju!!
Nije mi zao, zadovoljan sam puno i stalno me pitaju kad nosim mikseve na mastering, gde je i na cemu je radjeno. U studiju svako ima razlicite zvucnike, tako da mogu da uporedjujem razne modele. U glavnom imamo Genelecs (male i velike), MJ ima velike Quested aktivne (sad su na prodaju, presao u manji studio!) i NS10; Matti ima NS10 i Adam, Robin ima Mackie aktivne itd...
Veliki Quested su vrlo slicni M2 ali malo slabiji u snazi, isto i sa Adamom..