|
Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
4 prsta=4 tona=septakord.
Tetrakord nije akord. Al` sam pametan! |
![]() |
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
sta ja znam, ja sam sa karica pobegao pre nego sto sam polozio solfedjo... i nisam platio
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Ala volem privatne muzicko-umjetnicke fakultete...
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
RM |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
#17 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Sta je pisac(basista) htio da kaze???? ![]() Tetrakord je,tj. su prva cetiri tona ljestvice(skale).Dura,mola,modusa i ostalih. |
|
![]() |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
da ponovim jos jednom, sta je rekao Lou Reed: (za sve akordase!!) "one chord - you are good, two chords - you are pushing it, three chords - you are in to jazz!" |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Lou Reed je kralj a nisu ni ZZ top daleko...
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Gitaru (akusticnu) uzmem u ruke otprilike svaka dva meseca (lenja bitanga), i evo da uzmem za primer, odavno me je "proganjala" pesma "Song for my father" (Horace Silver). Cini mi se da sam je prvo cuo u izvodjenju George Benson-a. Pre par godina sam je i skinuo (samo melodiju i od akorda one 7-ce koji se pojavljuju kroz melodiju) sa toliko malo znanja koliko imam. E, a pre mesec dana rekoh daj da dodjem do originalnih tablatura, ... i dodjoh, ... i poceh da skidam, ... i sve se otvorilo. ![]() Sad znam zasto me je ta pesma toliko "proganjala" i imala nesto sto me je fasciniralo. Imala je pricu. I to koju pricu !!! Wow. Pricu koja ne moze da se isprica sa jednim akordom. Hajde da vidimo na pojedinacnim primerima, mozda i moze: Npr. hocu da kazem nesto: 1. "Pesma o mom ocu" - Akordi u celoj pesmi: Cmaj7 ili sasvim suprotno od toga: 2. "Pesma o mom ocu" - Akordi u celoj pesmi: D#m-5 ... itd. Jedan akord moze samo da nesto kaze, ali da isprica celu pricu .... ??? Voleo bih ako bi ova prica mogla da se nastavi, cisto zarad razjasnjavanja nekih veoma bitnih stvari, a vezano za sve one koji zele da se ozbiljno bave "muzikom" i svim onim sto ide uz to. Nadam se da ne smaram. ![]() P.S. Jasna mi je razlika izmedju instrumentala i pesama sa vokalom, publike kojoj je pesma ili ............... itd.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neki trance.. | BladeR | Promocija radova | 0 | 24-03-2009 11:27 PM |
Chryseis - neki radovi | chryseis | Promocija radova | 1 | 17-01-2009 02:14 PM |
Je li ima neki način da vidim koliko je puta neki track kupljen na Beatportu? | R A V E N | Razno | 4 | 13-11-2008 02:15 AM |
Neki savet ? | Mear | Dizajn i konstrukcija studija | 19 | 27-08-2005 10:32 AM |