Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-07-2006, 05:33 PM   #9
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Niko ne pominje pod-ove?

Quote:
Originally Posted by Kockalone
Jel koristi uopste neko line 6 pod-ove?Ljudi ih hvale na sve strane,razmisljam da uzmem samo bubreg znaci obicnu verziju koja ne ide u rack.Sta vi mislite to bi mi zaobislo snimanje mikrofonom pojacala sto je super s obzirom da nemam ni adekvatan mikrofon a ni pojacalo?
Cuo sam da messugah svira sa line 6-om samo oni imaju i u reku pro pod i one line 6 pedale za live,pa ako mogu da izvucem pola tog tona koji oni imaju super
Jedna stvar je da li se neko slika sa Line 6 spravom ili je svira. Neki broj ljudi svira pojačala, ponajvi?e u?ivo, mada eto Meshuggah su snimili i jedan album sa njima. Ok bi ti radilo ako nema? neke jako visoke prohteve. Za HM varijante, mo?da da se prući? za POD XT + metal pack pro?irenje, ali to je i vi?e novca od starog POD-a o kom ti priča? (imam isti takav)
Za live sviranje, ipak dajem prednost pojačalu i pedalama/preamp-u, osim ako nije neka "svi u razglas" tezga varijanta.

Reck ti ne bi značio ni?ta specijalno, to je ista sprava samo sa dodatnim in out opcijama.

Ako ti je najva?nija ?iva svirka, mo?da ti i ne treba POD već neko pojačalo nalik onim malim Randall-ima sa 2x12, to nije lo?e za D? D? iako je tranzistorski izlazni stepen.
Quote:
Ja sam u ozbiljnoj dilemi. Shta uzeti do 300? a da radi posao za cover/autorski metal band?

Razmishljao sam da uzmem PODxt, ali onda moram da se isprsim za foot controller josh ~150?.
Alternativa mi je Boss GT6 (koji josh nisam svirao) ali mi deluje kao jedino komplet reshenje za svirku u tom rangu.

Svaki savet/predlog dobrodoshao.
Ja nisam neki ljubitelj Boss sprava, ali vidim da neki preferiraju to u odnosu na Line 6, uglavnom kad se radi o kačenju u pojačalo. Nije mi jasno da li ti treba puno efekata i programambilnosti da li ima? neko pojačalo. Mislim da ton treba graditi sa time ?ta ima? pa redom... Znači ne mora? ti imati neko ludo lampa?ko pojačalo, ja imam 100-ku Valvestate-a Marshall-a, ali kačim lampa?ke pream-ove pre njega umesto njegove distorzije. Znači mo?e sva?ta, ali dodaje? opremu shodno tome ?ta već ima?, ili sve proda? i menja?. Zavisi kakvo ti je pojačalo pa po tome vidi? ?ta ti jo? treba. Ja mislim da je Line6 u bilo kojoj varijanti vrlo dobar za snimanje, ali za svirku ne bih kačio pod-a. Mo?da jedino da idem iz njega u neki ozbiljan Poweramp pa u kutiju ili ako mo?e? da proba? kako bi it zvučalo da uključi? u povratni ulaz iz FX loop-a, preskoči? preamp stage pojačala.

Inače ono ?to definitivno nedostaje pod-u je to neko meso... Mislim da nije lo? kao neka kombinacija i kad se nema drugo (nema svako kući mesa boogie) pa mo?e biti bolje snimiti POD-a nego nekog matorog marshall-a, ali nema gustinu u matrici, ma ?ta mu radio, a probao sam sva?ta. Takođe bolje radi sa nekim ovako impulsima umesto njegovih emulacija kutija, interesantno.
Dushan_S is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules