|
|||||||
| Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Mason
|
Quote:
50 % CPU opterecenja maximum???? Sa kojim plugovima i koliko njih istovremeno???
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
|
E pa Shiva, stvarno nepotrebno pametujes
. Uz sve ovo sto si dosad mogao procitati na forumu, i moje sugestije da ti zapravo nemas dualcore procesor (jer dualcore nije isto sto i hyperthreading (iako se na slican nacin reprezentuju u device manager-u, kao dva procesora), ti i dalje kuckas po svome . Dualcore procesori su Pentium D procesori (805, 820, 830, 920, 930, 940 itd) i ne mogu raditi na noname plocama starijih cipseta osim ako im cipset nije prilagodjen za dualcore procesore. Takodje, odaje te i graficka karta (9200) posto je ona zasigurno AGP, a AGP ploce sa DDR podrskom mahom uopste ne podrzavaju dualcore procesore (sto jos jedan u nizu pokazatelja da nemas dualcore), osim nekih ASUS ploca sa Intel 865P cipsetom. Eto, ne znam sta jos da ti pisem kako bih te ubjedio da ti ustvari nemas dualcore, vec najobicniji intel-ov procesor .Poz |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Psiho
|
Shvatio sam ja tebe sasvim dobro i prvi put i napisao ti da ne znam tochan naziv ali sam ti napisao cjenu i josh neke detalje. Iskreno nisam primjetio da li si odgovorio ili ne, vjerojatno zato shto meni terminologija i nie tako bitna. Bitno mi je da stroj radi a je li to samo "virtualni" dual core ili pravi... to me manje jebe.
Svejedno, oznake i imena postoje radi laksheg razumijevanja pa je njihova pogreshna upotreba upravo suprotnog efekta i to treba izbjech. Dakle sorry na pogreshci.... nie dual core nego obichan Intel HT.
|
|
|
#4 | ||
|
Psiho
|
Quote:
Quote:
konkretno: VST: Micro Tonic / Inserti: PSP Mix Treble, R-Verb + rutan na grupu sa DC Vokoderom kao modulator VST: Micro Tonic (drugi) / Inserti: C4, Q10 VST Vanguard / Inserti: PSP VW, True Verb + rutan na DC Vokoder grupu kao carrier VST MiniMonsta / Inserti: True Verb Master Ch: Voxengo SPAN, PSP VWarmer Josh uvijek sve svira glatko ali prebacivanje patcheva na Minimonsteru izaziva pucketanja kad patch ima unison sa 4 ili vishe voice-eva ili opaku VCF-VCA modulaciju. Unison sa 8 voice-eva i modulacijom vishe ne svira glatko.
|
|
|
|
#5 | |
|
Mason
|
Quote:
Scope 3.1 je pravio probleme sa HT-om i bolje je radio kada se HT iskljuci. Kod Scope 4.0 (4.5) HT ne smeta, ali i ne koristi... Sto se CPU opterecenja tice, kod zahtevnih plug-ova obicno igra procesorska snaga, dok kod velikih VST-a, obicno igra RAM memorija...
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|