|
|||||||
| Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Mason
|
Cesto koristim POD XT Live... Po meni je O.K...
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Ja sam dosad cuo kako radi samo POD 2 i veoma mi se svidja. Za POD XT sam cuo da je dosta bolji od "dvojke", ali je i dosta skuplji. Ja planiram da uzmem toneport UX2 koji je zvucno ustvari POD xt (isti softver) sa manjim brojem simulacija pojacala, kutija i efekata, ali i sa dodatkom nekih bas pojacala i kutija kojih nema na Pod-u. Sve ostale simulacije mogu se dokupiti i tada broj simulacija pojacala raste na preko 70.
Ja vise ne radim svirke i nigde uzivo ne nastupam tako da mi ova varijanta vise odgovara, jer mi treba samo za usnimavanje gitara. Po mnogim forumima sam citao da je ton na toneport-u lepsi i cistiji od onog na POD-u (bem li ga, ne znam zasto? Mozda zato sto koristi procesor na kompu )Za zivu svirku svakako je bolje imati neku od "bubreg" ili rack varijanti, mada i toneport moze da posluzi sa nekim solidnim lap top-om i fut kontrolerom, mada tada postaje skuplja varijanta za live svirku od POD-a.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Ja sam u ozbiljnoj dilemi. Shta uzeti do 300€ a da radi posao za cover/autorski metal band?
Razmishljao sam da uzmem PODxt, ali onda moram da se isprsim za foot controller josh ~150€. Alternativa mi je Boss GT6 (koji josh nisam svirao) ali mi deluje kao jedino komplet reshenje za svirku u tom rangu. Svaki savet/predlog dobrodoshao. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
MAO
|
bolje se isprsi, ja nesto nemam visoko misljenje o tom gt6... jednostavno, ok on radi, ali svaki POD koji sam probao me uvek naterao da se kezim dugo.. evo ti primer - pod xt pro uboden u poweramp in na marshalla, 4 x 12''. Sniman sa 57icom, 421 i u87 na dnu sobe (tako su mi rekli momci koji su mi doneli materijal). Znaci, 3 kanala mikrofona i stereo output iz LINE6... posle dva sata dndanja i eq/comp malverzacija, ja lepo deletujem sve mikrofonske kanale i nastavim da radim sa L6 outputom.. jednostavno, sta god napravio od mikrofona, a napravio sam veoma sredjen zvuk koji bi inace rado koristio u mixu, kada bi uporedio sa onim sto sam napravio sa l6, kazem sebi ma daaaj...
dakle, oggy mi je uzeo rec iz usta - za te pare, tesko da moze da se snimi nesto bolje... jer bi ti trebale veoma ozbiljne pare za pojacalo/kutiju/mic/preamp a o sobi da ne pricam.. a kako se l6 ponasa na pravim gitarama (citaj - gibsonima), to tek ne smem da pominjem.. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Pro Member
|
Quote:
da je u pitanju bilo ozbiljno lampasko pojacalo....ne bi pod mogao da se usporedi sa njim... |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Mason
|
Quote:
Ne treba niposto podcenjivati ni UAD-Nigel, CW Dynatube, CW Cellmo i ostale "igrachke"...
|
|
|
|
#7 |
|
MAO
|
nenene decko... slave je bio marshal, dakle, pod uboden u power amp input na marshalu cime se zaoobilazi preamp pojacala.... ali soba, mikrofonska tehnika, preamp... nista nije doraslo.. ovom snimku..
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|