|
|||||||
| Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#16 | ||||||||||||
|
Moderator
|
Quote:
Quote:
![]() Referentna jedinica za merenje vremena je 1s, i tu nema diskusije da li je ta referenca "prebrza" ili "prespora", po necijem ukusu ili ne... nebitno je... vazno je samo da sekundu svi koriste i da svi znaju koliko to traje. Kada to nije slucaj, dobijamo pometnju... tako da "referentno" ima zadatak da iskljuci pometnju i haos, nista vise i nista manje U vasem poslu (de-facto) referentni nearfield monitor je Yamaha NS10 koliko sam ja uspeo da shvatim. Potrebno je da se desi cudo da se to promeni... cak ga ni Yamaha ne moze skloniti sa tog mesta... iako cak i pokusava. Barem ja, licno, ovako shvatam pojam "referentno". Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
E da, proverio sam, nije "greska". ![]() Quote:
![]() Sada smo taj opseg ostavili vecem drajveru i trenutno dobacujemo do 50Hz... sestica je ipak mali drajver da bi mu to sve dali da radi... onda one velike ne bi ni morali da prave ![]() Probali smo, videli da moze, i idemo dalje ![]() Quote:
![]() Quote:
, inace bi pravio zvucnik za sebe a za to nemam nikakvu potrebu, ja sam (samo) inzenjer a to povlaci "mazohisticki" pristup, koji si i ti spomenuo, isto kao sto ti ne miksas za svoju dusu, nego po ukusu konzumenata svojih proizvoda... jer verovatno retko pozelis da sam sebi smiksas "svoju" muziku koju bi slusao u dokolici i koja bi ti uvek prijala... iako mozes... i imas s cim. Ok, mozda i pozelis... ali sumnjam da imas snage za to...Quote:
Sto se tice mog misljenja... videces. Quote:
Quote:
![]() pozdrav bogi
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|