| 
 | |||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  15-06-2006, 02:00 PM | #1 | 
| Junior Member Join Date: Oct 2005 Location: Kraljevo 
				 |  Re: Art Of Mixing 

OK. Sad sam gledao wikipediu i nisam stigao detaljno da pregledam sve ali mi se čini da tamo ima objašnjeno sve. Ako bi uzeli da je -60dB tišina, podelimo 60 sa 6 i dobijemo 10 dB kao opseg jednog nivoa glasnoće. Znači doboš na -20 a vokali na -50. I to mi je suludo! 
				__________________ Kada nisi siguran u druge, pogledaj sebe u ogledalu. | 
|   |   | 
|  15-06-2006, 02:04 PM | #2 | |
| Moderator Join Date: Sep 2005 Location: Beograd 
				 |  Re: Art Of Mixing Quote: 
 pozdrav bogi 
				__________________ Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) | |
|   |   | 
|  15-06-2006, 02:05 PM | #3 | 
| Junior Member Join Date: Oct 2005 Location: Kraljevo 
				 |  Re: Art Of Mixing 

U stvari šta mene najviše buni jeste sledeće: Da li se dobija ista razlika u glasnoći zvuka ako se recimo sa -20dB pojača na -15db i ako se recimo sa -7db pojača na -2dB. Razlika u oba slučaja jeste 5dB ali ja mislim da je razlika u glasnoći ipak veća u drugom slučaju. 
				__________________ Kada nisi siguran u druge, pogledaj sebe u ogledalu. | 
|   |   | 
|  15-06-2006, 02:08 PM | #4 | |
| Moderator Join Date: Sep 2005 Location: Beograd 
 pozdrav bogi 
				__________________ Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) | |
|   |   | 
|  16-06-2006, 03:21 AM | #5 | |
| Psiho Join Date: May 2006 Location: Rijeka / HR 

__________________ "It occurred to me by intuition, and music was the driving force behind that intuition. My discovery was the result of musical perception". Albert Einstein speaking about his discovery. | |
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| David Gibson - The Art of Mixing | SandRob | Tutorijali | 17 | 04-01-2005 07:17 PM | 
| Mixing MIDI Drums | fipke | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 23-01-2004 11:58 AM |