| 
 | |||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  10-06-2006, 01:41 PM | #1 | 
| Moderator Join Date: Aug 2003 Location: Banja Luka 
				 |  Re: gitarsko pojacalo 

U našim uslovima live svirke je često svaki mikrofon na stejdžu veliki izvor problema! (Ko nije svirao u klubu Castra u Banjaluci ne zna o čemu pričam!   ) U suštini mnooogo je bolje kada pojčalo ozvučavaš mikrofonom (naravno ukoliko to pojačalo zaista dobro zvuči), mada si u praksi često primoran koristiti Line Out! Ostaje na tebi da procijeniš kada ćeš šta koristiti! 
				__________________ ' 'The Funk' is the space that lives between the notes!   | 
|   |   | 
|  11-06-2006, 06:10 PM | #2 | 
| Senior Member Join Date: May 2003 Location: BH 

Jos kad puknes distorziju na pojacalu i cujes to preko LineOut-a plakat ces tri dana   Onda radije kupi neki jeftiniji procesor i njegov LineOut u razglas. Jedini LineOut direktno sa pojacala, koji se meni osobno svidio, bio je sa Rolandovog JazzChorusa 120. Ne znam je li itko probao. | 
|   |   | 
|  12-06-2006, 03:24 PM | #3 | 

Vjerovao ili ne, ja sam dobijao sasvim solidan ton sa Emulated Line Out-a jeftinog Marshalla MG100DFX! (mada nije bilo heavy distorzija) Tako da... nema pravila! 
|   |   | 
|  18-06-2006, 04:18 PM | #4 | 
| Pro Member Join Date: Jun 2003 Location: Beograd 

A mozes i da nabavis palmer speaker simulator pa da iz njega direkt ides u razglas recimo ...
		 | 
|   |   | 
|  19-06-2006, 11:24 AM | #5 | 

Ma imao je i Hughes&Kettner Red Box simulaciju. Na kraju krajeva ima je i Behringer, ali u svakom slučaju kada ideš direkt moraš se pitati "šta će izaći"!?! Kad staviš mikrofon - miran si, jer ono što čuješ ti čuje i mikrofon... E sad... možemo i o karakteristici mikrofona do sutra, ali to je već druga priča... 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Tube gitarsko pojacalo? | spidermusic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 13-07-2009 10:36 AM | 
| Zvucnik za gitarsko pojacalo | sixstringer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 17-01-2006 11:17 AM |