|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja se nisam slozio sa izborom boja bubnja sve dok nisam usao u kontekst price, dakle sutine koju smo hteli da kazemo. Tada sam resio da ipak ostane tako. Hor takodje. Do poslednjeg dana pred mix, ja sam imao plan da bude tisi, ali mi je onda Dule objasnio da ga on nije birao da bude lep *(mogli smo cak da snimimo i pravi hor da je bilo potrebe), vec da bude upravo gadan, kosmaran... Otuda on toliko glasnije. Dakle, za sada si pogodio sa kritikom sve one tacke koje sam i ja na "prvo" slusanje. Glas "van konteksta" je fraza "your my support" u inverziji ![]() E, sada deo koji mi recimo nije jasan... Gde to pise da strukturalna forma nalaze "C" deo ili "middle eight" mora da se desi uopste, a ako se i desi da bas mora biti "eight". Drugo da li onda ima propisano da li modulacija mora biti prve, druge, tercne srodnosti, kvintne srodnosti... Da li mora uopste da se desi? Pokusacu da ne ugnjavim... U klasicnoj muzici postoji nauka (ko zna, njima izvinjavam na uprostavanju i banalizovanju) koja se zove Analiza muzickog dela, a u praksi je to strukturalna i harmonska analiza. Bavi se proucavanjem muzickih oblika, njihovog razvoja, evolucije. Najzreliji oblik, koji se i danas najvise proucava je klasicni sonatni oblik. Temeljnim izucavanjem, zakljuceno je da su postojala odredjena pravila u forminjanju tog oblika tokom epohe klasicne muzike. Pa onda je bilo odredjeno da je tema mala ili velika recenica (4 ili 8 taktova) blablabla, redosled izlaganja, expozicija... Da ne davim. Uglavnom, po 'Analizi", tema moze biti i prosirena sa par taktova.... To u praksi nije postovano ni kod Mocarta, ni kod Betovena, pa cak ni kod Hajdna, mad je kod njega najvise ipak postovano... Na ispitu iz analize, ja dobijem Betovenovu klavirsku sonatu, gledam i nista mi nije jasno. Sve ono sto znam, kao da ne postoji, nista nije "po knjizi", lagali me... ![]() Resim ja da budem i hrabar i lud i napisem najgluplju stvar, koju inace ne bih smeo ni da izgovorim, a kamoli izvalim na ispitu. Napisem ja da je tema mala recenica + 26 taktova prosirenja (i?!?!?!)... I bi tako, profesorica pala na dupe... Trazi mi index, a ja budala ne dam dok joj "ne kazem sta mislim" i kazem joj.. "Ovaj predmet nema "M" od muzike i proucava crne tackice na belom papiru medju linijama... " Njoj je ushicenje mojim odgovaranjem naglo opalo, pa mi je malo i 'kalirala" ona desetka, ali sam ja izasao potpuno srecan i spokojan odatle. Nezgodna narav. E, sad vidim da sam i udavio.. ![]() Vracu, ovaj poslednji post zaista respektujem i rekao sam ti po stavkama kakvi su moji stavovi povodom istih momenata bili i zasto nisam menjao neke stvari. Ne moze se uvek podilaziti formi ili bilo kome. Kad radim komercijalnu pesmu ili pesmu za festival, ja gledam da bude 3:20, da ima dve strofe, tri refrena, od kojih je poslednji moduliran, a prethodi mu neki dirljivi solo koji odvede.... Ovde sam malo pobegao od toga i ne zalim, jer moras da nadjes nacin da uradis i nesto sto je manje konvencionalno. Ono za ugovore? Samo lud covek radi takve stvari dok dobro ne razmisli. Ovo sad pricam u Duletovo ime, ali verujem da cu reci otprilike sto i on... Ja ovaj forum smatram kucom. U njemu imam mnogo prijatelja i kad imam neku nedoumicu, ja volim da me neko posavetuje. Pa makar sve bilo izvesno, nikada ne znas da mozda nema i neka bolja solucija. Izdati plocu u Engleskoj je svakako bolje nego u Nemackoj, pa sto bi ovaj zurio, ako moze da se sredi nesto sto ce biti bolji deal. Ovi su dealovi sigurice, sa sve ugovorima na surnajst strana i ako sve ostalo propadne, desice se izdanje za neku od te tri kuce, nisu cak ni losi uslovi, ali je ipak Engleska centar, pa je to i prva ambicijja. Eto. opsirnije ce Dule, ako treba. Pozdrav
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Poslusajte malo .... | Max | Promocija radova | 17 | 05-09-2007 02:53 PM |