Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-05-2006, 05:32 PM   #41
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Default Re: VOVOX kablovi, fenomenalno!!!

Quote:
Originally Posted by Manley
Nesto ne vidim "KRITICARE" da iznesu svoja saznanja? Dompax je probao i uverio se, idemo dalje....
pa evo, ja sam iznio...

ali dok se ne napravi mjerodavniji test i nema smisla....vecu razliku ces osjetit ako se pjevac makne 1 cm izmedju snimanja testa...
Old 26-05-2006, 08:12 PM   #42
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by zvincic
pa evo, ja sam iznio...

ali dok se ne napravi mjerodavniji test i nema smisla....vecu razliku ces osjetit ako se pjevac makne 1 cm izmedju snimanja testa...
...Puna mi soba raznih MIDI modula, sintova i samplera, i ja se tako odlucim da jednog dana zamenim sve pojedinacne (nebalansirane, naravno) kablove od modula i sintova, marke "Klotz" plave boje (natpis na njima necitak)
za "MOGAMI" model 2934 16 kanala "snake" na koje sam licno zaletovao Neutrik konektore....
RAZLIKA DRASTICNA!!!!!! Iako je u pitanju "linijski" nivo, pustio sa kompjutera isti mix, i prenerazio se prisutnoscu, "punchom" i brzinom celog mixa...
Samo koliko da istaknem da uopste nije svejedno kakvi se kablovi koriste, narocito kada se radi o signalu visoke impedanse i malog nivoa, kakav je naprimer signal iz pasivnih magneta gitara i bass gitara.
Steta sto na licu mesta (u Las Vegasu, U.S.A.) nisam uspeo da nagovorim nijednog od dvojice prisutnih gitarista, inace mohjih drugara da daju bednih 56 $ za 6 metara kabla sa dzekovima firme "Mogami", a jedan od njih je 'ladno dao 250 - 300 $ za neki sumnjivi "no name" gitarski processor, a svira na kablu koji izgleda kao sa kineske pijace...
Old 26-05-2006, 08:58 PM   #43
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar
...Puna mi soba raznih MIDI modula, sintova i samplera, i ja se tako odlucim da jednog dana zamenim sve pojedinacne (nebalansirane, naravno) kablove od modula i sintova, marke "Klotz" plave boje (natpis na njima necitak)
za "MOGAMI" model 2934 16 kanala "snake" na koje sam licno zaletovao Neutrik konektore....
RAZLIKA DRASTICNA!!!!!! Iako je u pitanju "linijski" nivo, pustio sa kompjutera isti mix, i prenerazio se prisutnoscu, "punchom" i brzinom celog mixa...
Samo koliko da istaknem da uopste nije svejedno kakvi se kablovi koriste, narocito kada se radi o signalu visoke impedanse i malog nivoa, kakav je naprimer signal iz pasivnih magneta gitara i bass gitara.
Steta sto na licu mesta (u Las Vegasu, U.S.A.) nisam uspeo da nagovorim nijednog od dvojice prisutnih gitarista, inace mohjih drugara da daju bednih 56 $ za 6 metara kabla sa dzekovima firme "Mogami", a jedan od njih je 'ladno dao 250 - 300 $ za neki sumnjivi "no name" gitarski processor, a svira na kablu koji izgleda kao sa kineske pijace...
nisam siguran zasto si mene kvotao u ovom monologu ali samo da kazem da se dijelom slazem (i sam sviram gitaru)... ali zaboravljas da je mikrofonski signal jaci od gitarskog i niske impedancije...

kvalitetan kabel - da
muda pod bubrege - ne hvala
Old 28-05-2006, 10:22 PM   #44
Dompax
Member

Dompax's Avatar

Evo ekipo, gotov je i test gdje je snimano s fiksne udaljnosti glazbu koja je izlazila iz jednog monitora..
Sta da kazem, dugujem malu ispriku jer je ocito da je udaljenost pjevaca u prvom testu bila presudna. Koliko god se trudili da udaljenost od mikrofona bude identicna, doslo je do propusta. Vjerovatno je i energicnost pjevanja bila drugacija kod svakog takea.
Evo rezultati su tu, hvala kolegi Zvincicu na ustupljenom serveru.
Prema mom sluhu, razlike u glasnoci su minimalne, dok postoje razlike u samoj boji zvuka, no koliko su vrijedne razlike u lovi? Ako nista drugo, mozemo usporediti Behringer i Brauner!
Koristena oprema je bila Behgringer B1, Brauner AE, Focusrite TwintrackPro

B1_klotz_klotz.wav :B1-Klotz standardni mic kabel-Twintrack-Klotz MC5000
B1_monster_klotz.wav :B1-Monster StudioPro1000-Twintrack-Klotz MC5000
B1_vovox_klotz.wav :B1-Vovox-Twintrack-Klotz MC5000
B1_vovox_monster.wav :B1-Vovox-Twintrack-Monster StudioPro1000
Brauner_klotz_klotz.wav :Brauner-Klotz standardni mic kabel-Twintrack-Klotz MC5000
Brauner_klotz_monster.wav :Brauner-Klotz standardni mic kabel-Twintrack-Monster StudioPro1000
Brauner_monster_klotz.wav :Brauner-Monster StudioPro1000-Twintrack-Klotz MC5000
Brauner_vovox_klotz.wav :Brauner-Vovox-Twintrack-Klotz MC5000
Brauner_vovox_monster.wav :Brauner-Vovox-Twintrack-Monster StudioPro1000

http://zvina.hg-host.com/misc/Test%20kablova/

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules