|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Kada stemujes zid, recimo, i probas cetiri situacije: 1. Lupis cekicem preko spica za stemovanje u zid. 2. Lupis samo tupom stranom cekica u zid direktno. 3. Lupis samo tupom stranom cekica u zid preko smotane krpe. 4. Lupis samo tupom stranom cekica u zid preko (tvrdjeg) sundjera debelog 10cm (pri tom pazis da te cekic ne lupi po glavi kada odskoci) Sta od ove cetiri situacije pravi najmanje buke/vibracija? Quote:
Quote:
Siljci koji se na stalcimo koriste i okrenuti su na gore (koriste se za zvucnike koji nemaju svoje siljke, pa ih "bodu" odozdo), mogu biti i opasni... Da su siljci dobri apsorberi vibracija, "plivajuce" podove bi stavljali na siljke a ne na gumene drzace ili federe... Sve price o siljcima padaju u vodu kada se izmere vibracije poda sa siljcima i sa realnim absorberima. Vibracije kabineta zvucnika su najjace u regionu 1kHz (peak sirine jedne oktave otprilike), zatim postoje mrdanja zvucnika zbog pomeraja bass membrane ciji smer nije gore-dole nego napred-nazad na jako niskim frekvencijama... itd. Sve je to isuvise komplikovan splet dogadjaja i okolnosti da bi se nekim jednostavnim i "genijalnim" izumom resilo za svagda... u jednom potezu. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
odlicni argumenti
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Svaka cast Boggy!
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila. ![]() "And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Cool Boggy!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() Boggy, svaka cast. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
Dva para zvucnika sam montirao na gomilu knjiga (identicnih dimenzija
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
ajoj bozhe,
nemogu da verujem da posle tolko vremena nema nikog ko ovo moze da procita i da ignorise ![]() al necu nista da kazem jer cu samo biti flejmovan
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
nemoj biti flejmovan. Poenta foruma je razmenja znanja i pomaganje u sticanju istih. Tvoj prethodni post ne radi nijedno od ta dva, osim saznanja da smo mi debili, a ti iritantan. Dakle, napisi tvoje misljenje o tome na cemu bi trebalo da stoje, veoma je dobrodoslo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]()
ok nemislim da ste debili to nikad nisam rekao, nevolim nikog da vredjam sorry ako je tako ispalo
Quote:
i da bude sto vise prostorije oko zvucnika, nije dobro ako je blizu bilo kakva povrsina, sto, zid, ormar, etc... takodje stavljanje subwoofera pored zida i narocito u cosak izbegavajte zbog stojecih talasa, neke frekvencije ce vam se pojacati a neke ce biti potisnuti. barem 50 centimetara od bilo kakvog zida. centar prostorije je najbolje posto je najdalje od svih zidova i energija ce da opadne dok stigne do zida i jos vise ce oslabiti dok stigne nazad do vas takodje primer sa lupanjem u zid mi je skroz nelogicno, nezelim time da mislite manje o autoru poruke znaci ja mislim da treba koristiti sto masivnije stalke sa siljcima svakako sorry ako sam malko nejasan, nije mi ovo maternji jezik pa sam malko slab sa fondom reci i tehnikama izrazavanja
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stalci za zvucnike | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 08-06-2008 09:21 PM |
drveni stalci za zvucnike | OFF | Dizajn i konstrukcija studija | 46 | 19-02-2008 10:34 PM |