|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Skoro smo poku?avali kod mene kući da uradimo jednu pesmu ali je u pitanju bio demo snimak. Moj gitarista ima Behringer gitarsko pojačalo od 450EU i nije nimalo lo?e. Prvo ?to mi je palo na pamet je da ga snimim preko lineout-a jer sam pročitao u njegovom prospektu da je odličan za tu svrhu. Kada sam ga snimio u Cubase na 24bit i 96kHz zvuk nije bio ni pribli?no isti kao onaj koji izlazi iz pojačala. Bilo mi je jasno o čemu se radi.
Nakon toga probao sam da ga snimim sa nekim glupavim Sony mikrofonom od 10 EU i veruj mi da je bolje zvučalo nego sa lineout-a. Zaključak: Vadi mikrofon kakav god da ima?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Kad snimis samo preko line out-a dobices ono sto pojacalo salje u zvucnik. Osim ako nije neki modeling amp koji ima spiker simulator na izlazu.
Mozda mozes(te) da probate sledece: Da snimite zvuk direkt iz pojacala i pustite ga kroz Warp ili Guitar rig ali bez simulacije pojacala vec samo kutija? To bi bilo interesantno probati. Moze da posluzi i onaj MDA plugin (jedan od njih je bas spiker simulator). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Probao sam ja ali nije mnogo bolje od soft simulacije skroz naskroz. I to sam probao sa Marshallom Valvestate-om, Tubeman preampom i Boogie Studio Preamp-om d?ast in kejs i sve je zvučalo ko i da sam skroz pripalio neki simulator, manje vi?e.
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Interesatno. Znaci problem je u emulaciji kutija
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Inače nije samo stvar u kutijama, lampe u power-amp-u itekako imaju svoju ulogu, kod lampa?a.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
POD X3 live, da li je neko probao? | Mitjovan | Gitarska Produkcija | 0 | 02-02-2009 02:38 PM |
Je li neko probao? | dvuckovic | Computer Hardware | 5 | 08-01-2008 06:08 PM |
Jel probao neko??? | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 22 | 24-08-2006 09:25 AM |