Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2006, 03:51 AM   #11
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Prezasicenost....

Quote:
Originally Posted by boggy
Imas li jos koji predlog u tom cenovnom rangu, i da, kako ti zvuci tetejac u odnosu na CZ99. Zanima me licno misljenje (subjektivni utisak naravno).

bogi
Tetejac je 7.62 mm, a CZ99 je Parabelum punjenje 9 mm...
Tetejac ima vecu probojnu moc ('ladno bushi pancir), ali nema dovoljnu zaustavnu moc pa se desava da osoba prosvirana iz njega moze da uzvrati vatru, a i desava se da stradaju i slucajni prolaznici jer Tetejac moze da probije jednog i da zrno dodje do drugog (kolateralna steta). CZ 99 ima mnogo vecu zaustavnu moc i minimalizovana je mogucnost slucajne zrtve usled proboja zeljene osobe

Takodje je i prednost CZ99-ke znatno, znatno manji trzaj dok Tetejac skace kao blesav...

Tetejac - 8 metaka u sharzeru, eventualno deveti u cevi
CZ 99 - 15 metaka u sharzeru, eventualni sesnaesti u cevi...

...ima tu jos toga... meteoroloski uslovi... itd...

Zadovoljan poredjenjem?

@ Arthur, Ivan & svi ostali... hvala!!!

Last edited by idekius; 06-02-2006 at 05:14 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 10:53 AM   #12
bgkalimero
Junior Member

bgkalimero's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Kako se kod vas manifestuje?

-Osecaj gadjenja kad pogledam u Nuendo...
-Nezainteresovanost za slusanje muzike, izuzev za ono sto mi se zaista svidja i sto volim mimo posla... apsolutno nevezano za produkciju, aranzman...
-Zainteresovanost za "GTA San Andreas" (video igrica) i overclockovanje graficke kartice
-Izbegavanje obaveza i "razvlacenje" dok se radi...
-Gubitak kriterijuma u slusanju, tj. cas mi se nesto svidja, cas ne, a u stvari neznam ni ja sta hocu...

Ukoliko vam se desi ovako nesto, kako to "lecite"?
Zvuci veoma poznato... Ali nisi rekao da li je u pitanju kreativna kriza koja se odnosi na sopstvenu muziku ili je u pitanju prezasicenost poslovima koje si ugovorio? Ako je ovo drugo, tu ti nema spasa osim da mislis na sve ono lepo sto ces kupiti od novca koji ces zaraditi (iznos je nebitan, bitna je motivacija). Ako je u pitanju kreativna kriza, GTA je odlicno resenje - inspiraciju ne treba silovati jer se ona od toga vrlo uspesno brani.
Mozda nije losa ideja uzeti sam od sebe neplaceno odsustvo od par dana u kojem neces prici kompjuteru i ostaloj opremi ili ces u ta tri dana raditi sve one dosadne poslove kao sto su defragmentacija diskova, sredjivanje akai biblioteke, backup zavrsenih projekata, itd itd. Nakon toga se covek oseti kao da krece od pocetka, a to ume da pomogne.
Old 05-02-2006, 03:11 PM   #13
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

eto meni je crko hard
sad se stvarno osecam da krecem ispocetka...
u tri lepe....
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 05:56 PM   #14
bgkalimero
Junior Member

bgkalimero's Avatar

e to je stvarno razlog da se pobesni
Old 05-02-2006, 10:54 PM   #15
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius

Takodje je i prednost CZ99-ke znatno, znatno manji trzaj dok Tetejac skace kao blesav...
Ovo je netacno. Jedan od slabijih "trzaca" i najprecizniji upravo zbog toga i zbog duzine cevi.

Ali kao da smo pobegli od teme

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2006, 11:00 PM   #16
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Rjesenje je u necem sto zaista nema nikakve veze s glazbom! Vec sam i sama prije koju godinu otvorila temu o ovome ranije i moje rjesenje je konkretno slikanje. Izvadim svoj slikarski stalak, suhe pastele, razmaknem zavjese, pustim sunce i glazbu neku koja me ne podsjeca na moju ili poslove druge u studiju i slikam. To radim dan, dva, tri i kao da sam u drugom svijetu tih dana. Onda se vratim POTPUNO svjeza glazbi i studiju i svemu. Zato sto je to potpuno odmicanje uma od jednog ka drugome sto ga zaokuplja.
Igrice ne smatram rjesenjima jer u to vrijeme ti nisi aktivno postojao.... usmjerio si se na nesto na nacin lagano zatupljujuci i to nikako nije aktivan odmor koji ti je potreban. A upravo to ti treba -aktivan odmor. Znaci, nesto sto ce ti odvratiti paznju 100% vremena jer u tome uzivas.
U cemu jos uzivas? Sto volis raditi? Gdje nisi dugo bio a volio si tamo ici? Ili gdje nisi nikad bio, a htio si? Koju aktivnost ili talenat bi volio imati ili razviti ga?
Tako nesto smisli.

Takoder. Ovo sto je Arthur govorio o kompromisnom radu i slicno. To je toliko demotivirajuce da je rezultat u potpunosti jasan i predviljdiv. Ali moj savjet je isti. Odmicanje uma aktivnoscu u kojoj postojis (znaci ne igrice, TV, kina, opijanja, droge i slicno) i na koju se mozes usmjeriti jer ti ja zanimljiva i ispunjavajuca.

Sretno!

ANITA is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2006, 05:42 PM   #17
andreja
Member

andreja's Avatar

uh... poznat mi je sindrom opisan u prvoj poruci i cesto mi se desava. svaka muzika pocne da me nervira i nista mi ne valja. ne daj boze da pokusam nesto da odsviram/smislim... nista ne izlazi, samo totalne gluposti.

ne znam, nisam psihijatar, pa pretpostavljam da je kod svakog lek drugaciji. meni pomaze neka fizicka aktivnost. posebno me "leci" neko batinanje u vidu treniranja borilackih vestina. preporucujem neke parterne + udaracke varijante posto je to fizicki najzahtevnije, bar sudeci po onome sto sam ja probao.
andreja is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2006, 05:46 PM   #18
luka
Junior Member

Ovo sa sportom je odlično ak se mo? natjerati a to rijetko tko mo?e sam tak...bar ne iz ovih medija...ja inače ne radim mjuzu za lovu...ali znam da i zasićenje prodje kao ?to sve prolazi i sam ne treba odustati ili se nedaj bo?e forsirati da nekaj korisnog napravi? za to vrijeme...jer da si taj tip ;nebi to ni nabacio...neg bi pojeo voćni ?ejk i spirulinu a anda se uputio u obli?nji park da udi?e? svje? zrak i razmi?lja? kak treba znati kad treba stati i kaj su ti prioriteti...to sad citiram nekog,nema veze...inače ,luger ne grije?i ali lovačka stara pu?ka ubje te br?e neg si reko...pozdrav od mene
luka is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2006, 09:35 PM   #19
stigma
Member

stigma's Avatar

Slusaj turbofolk i kad ti se zgadi spreman si za nove pobjede.. Have a nice day...
stigma is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2006, 11:36 PM   #20
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Evo ti jedan dobar recept koji po nekada upali!
Odes sa ortacima(ali pazi dabudu bas dobri ortaci) u lokalni bircuz ili ficka(gde vas svi dobro poznaju i gde se osecate kao kod kuce) napijete se kao goveda, urlate dok raspravljate o glupostima koje vam se cine bitnima,jer ste pijani.
Sutra kada se probudis osecas se kao idiot i shvatis da ste se poprilicno izglupirali.E onda tek prekosutra pocinjes da se vracas u normalu i da shvatas kako je ustvari lepo raditi svoj posao!
LACKY is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules