Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-02-2006, 06:59 PM   #11
Max
Pro Member

Default Re: dilema među mic pretpojacalima

hehe .... razlike izmedju preampa nisu tako fine da bi ih digitalija " pojela " .....

Sa druge strane mozes uzeti i SPL gold mic 1 koji kosta oko 400 e ili RNP ( ako ga nadjes ) koga jako vole i postuju u USA iako je jako mali takodje za slicnu cenu ....

Mozes pogledati i UA SOLO 110 ili SOLO 610 koji su oko 700 e ( ako se ne varam ) ....

Ponovicu , ako mozes pozajmi pa probaj ..... cak ti se isplati da odes u par studija i platis koji sat ako imaju odredjeni preamp ( sa svojim mikrofonom ) pa snimite desetak min pevanja , pa preslusavajte u svojim prostorijama . Tako ces pouzdano znati sta ti je ciniti i umanjiti mogucnost greske .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2006, 07:24 PM   #12
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ja imam taj DBX376 (chanel strip varijanta 386) sa AKG 414 btl2 i kontam da je to ulaznica u grupu nesto ozbiljnijih preampa. Meni je bilo bitno kada sam uzimao da bude all-in-one sprava (EQ, Kompresor kakav-takav, de esser, A/d konv, HI-Z ulaz, odlicne kontrole nivoa.....). Za te pare sigurno postoji bolji samo preamp, ili preamp + eq, ali na spravi je sve vrlo korektno, solidno, i vredi svakog eura. Vidim da mnogi na forumu hvale AMEK 9098, to ti se uklapa u budzet, vredi razmisliti.
Old 24-02-2006, 01:05 AM   #13
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dompax
Cini mi se da mi je neophodan brzi atack s obzirom da cu snimati i slap dionice, a i nas vokal ima prilicno, hm "dinamican" glas..
Da li se ta fast mode modifikacija dodatno naplacuje, odn kolika je cijena tako namjestenog Avalona?
Taj fast mode attack kosta oko 30.-US$ a sa time je Avalon 737 OPASNO OZBILJNA sprava koja sa nosi i sa uredjajima mnooogooo skupljim od sebe
ja imam dva 737 sa tim modifikacijama i nedam ih nikome....poredio sam ih sa SLAM-om koji je skuplji od oba Avalona zajedno i ne primecujem nikakvu razliku....akusticni instrumenti zvuce na avalonu bozanstveno

Pozdrav
Manley is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2006, 01:22 AM   #14
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

evo slike
Old 24-02-2006, 01:29 AM   #15
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Imam u studiju Avalon 737sp i dbx 376 i moram da kazem da mi dbx radi mnogo sladje i zvuk je neuporedivo lepsi! To kazem sa punom odgovornoscu jer sam platio obe sprave, a Avalon i nije tako jeftin!

Naime...

Avalon je mnogo ozbiljniji uredjaj, kompresor je mnogo stabilniji i jednostavno drzi snimak i ne pusta ga i ne gusi! Ali mnogo mu treba ulazne snage da bi se pokrnule lampe i dale malo one topline koje se od njih ocekuju!

dbx vredi kako je neko rekao svakog ulozenog eura, izrada je daleko ispod Avalona, susti i kompresor uvlaci cim se malo samo vise optereti!

EQ na Avalonu deluje mnogo tvrd, skoro i neupotrebljiv, licno dbx mnogo sladje zvuci, pogotovo onaj njegov deeser koji radi bolje od bilo cega drugog sto sam cuo!

Znaci zakljucak bi bio da na kraju udjem mikrofonom u dbx, naostrim ga malo u zavisnosti sta snimam, ubijem sibilanse, onda izadjem i udjem u Avalona gde koristim kompresor i mozda pomalo headroom sprave i tako udjem u Digirack 002!

Ako vec nisi potrosio pare, razmisli o isa 430 Focusrite,mislim da je odlicna investicija!

Evo testa,...

Imam Pro Tools Mbox nakome je neki jeftini Focusrite preamp i usnimim vokal sa njim pa potom u Pro Toolsu sa dobrim kompresorom i EQ sredim wave!
Uradim isto sa Avalonom pritom koristeci njegov EQ i compresor isto kao i pluginove i sta se desava...
Isti snimak, identican!!!

Dobro sve proveri prenego potrosis novac!
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2006, 01:40 AM   #16
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka

Evo testa,...

Imam Pro Tools Mbox nakome je neki jeftini Focusrite preamp i usnimim vokal sa njim pa potom u Pro Toolsu sa dobrim kompresorom i EQ sredim wave!
Uradim isto sa Avalonom pritom koristeci njegov EQ i compresor isto kao i pluginove i sta se desava...
Isti snimak, identican!!!
identican je snimak upravo zbog koristenja losih konvertora Mboxa i istih pozicija compressora i EQ-a u odnosu na plug in! Ne treba traziti isti zvuk, vec ici logikom da izvuces najbolje iz uredjaja....ne verujem da bi tada dobio isti rezultat

Pozdrav
Old 24-02-2006, 10:11 AM   #17
Dompax
Member

Dompax's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
E, sad smo tek zbunili coveka . Jos da vaskrsne Perun i objasni mu kako AMEK nema midlova............
Niste, dapace, neke stvari su mi puno jasnije.. sve je u tome sto ti zelis od preampa odnosno kakav zvuk trazis. Odredjena magija se placa u tisucama eura a i tu je nekom nesto po ukusu a drugom nije.
Mislim da kad se kupuje preamp tipa Avalon moras tocno znati sto zelis, a ne da ga kupis na osnovu preporuka (bez uvrede ikome ). Idealno bi bilo cuti kako odredjeni preamp radi, kako je Max rekao, ali nazalost ne znam ekipu u ZG koja ima vise takvih sprava. Ovih dana bi trebali otici snimiti vokal za nasu stvar u jedan ZG studio koji ima Avalon737 pa cu tamo dobiti kakvu takvu predodjbu kako sprava zvuci.

Mislim da mi je za pocetak mozda bolje uzeti neki jeftiniji preamp koji solidno radi posao, nema magije, ali je zato transparentan i tih, a magija ce se (pokusati) dodati Pocovim Voicestripom.. Ima li takvih? tnx

edit: Presonus Eureka?

Last edited by Dompax; 24-02-2006 at 10:48 AM.
Dompax is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules