Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2006, 10:35 PM   #1
sephiroth
Junior Member

sephiroth's Avatar

Default Re: snimanje i dizajn zvuka na FDU?

hello, ja sam nov ovde... Pozdrav svima

Zelim samo da kazem da i mene interesuje dizajn zvuka u novom sadu, i cuo sam da je tesko itd...
ali ipak, pokusacu! Zelja je toliko jaka :P
sephiroth is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2006, 11:39 PM   #2
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Samo napred , zelja i volja jesu najbitnije.
Pre dva dana nam je konacno stigla oprema posle 2 godine cekanja..( GENELEC, lokacijski rekorderi, mikrofoni itd....
Srecno

P.S. ako ti treba pomoc javi se
Old 05-05-2006, 11:16 AM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

sephirothe, za ime boga, procitaj ceo ovaj topik MOLIM TE... lakse cu spavati..
poz!
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2006, 12:22 PM   #4
bezsmisla
Member

bezsmisla's Avatar

oggy potpuno si u pravu,samo mislim da su me neki drugi ljudi pogresni shvatili.Kada sam spomenuo hip-hop nisam mislio da cu ovde napraviti pare od toga.Ovde od toga nikada nece biti para i naravno da nisam covek koji planira da radi samo rap i od toga zivi.To bi bila cista glupost.Pa nisam ja ograniceno deriste da slusam i pratim samo rap.Dajte bre da kuvam tu kafu pa da vidimo kakve usi imam
bezsmisla is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2006, 02:50 PM   #5
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by bezsmisla
oggy potpuno si u pravu,samo mislim da su me neki drugi ljudi pogresni shvatili.Kada sam spomenuo hip-hop nisam mislio da cu ovde napraviti pare od toga.Ovde od toga nikada nece biti para i naravno da nisam covek koji planira da radi samo rap i od toga zivi.To bi bila cista glupost.Pa nisam ja ograniceno deriste da slusam i pratim samo rap.Dajte bre da kuvam tu kafu pa da vidimo kakve usi imam

Kada se Hip Hop/ Rap, kao i ostali pravci, na kraju krajeva, bude podigao na vishi "autorski" nivo od vec ustaljenog, desetogodisnjeg, onda ces moci da ocekujes i novac u toj prici... Naci pravi nerv i pribliziti Rap masi (a to je jedini nacin da se jos komercijalizuje, jer da se u svetu nisu desile prekretnice u smislu komercijalizacije sredinom 90-tih, ovolikog novca ni tamo ne bi bilo za repere) je jedini put da se nesto poboljsa... u smislu PARA! Pritom, budimo svi svesni, da je presudan AUTORSKI, a ne produkcijski rad, jer u svetu ti Rap producenti albume i izvodjace chine samo atraktivnijim i "skupljim". Naravno, u mnogo slucajeva kvalitet je garantovan... u mnogim opet i nije!

Dacu samo 3 primera odavde... Gru, 187 i Voodoo Popaj (molim da ne ulazimo u raspravu tipa... nisu oni ni rep ni hip hop, jer je za ovo nebitna) jedini su uspeli da naprave konkretne hitove i prodaju pozamasne tiraze (za Grua se ne secam tacno na Grudva albumu, ali Voodoo je prodao Karantin u oko 30000, 187 Nikada neces znati oko 25000 diskova i oko 20000 kaseta)... Sledeci, SEX, u, ne bas, ali skoro duplom tirazu (kasete manje...)...:o Ja 187 smatram verzijom ultra komercijalne muzike koja samo "mirishe" na neku rep pricu... Grua su pljuvali 96. za iste stvari... i Popaja! Ali narod je to kupovao! Imajmo u vidu da je poslednji Joksimovicev album prodat (za 270 dindzi) u manje od 17000 primeraka... To je vec propast, obzirom na to o kome se radi i na kakve je tiraze gospodin navikao do tada! Opet, Tanja Savic je prodala "Tako mlada" album (na kioscima, takodje) u oko 65000 primeraka... Oni "reperi" gore, nisu isli na kioske!

Eto, malo poredjenja i price... tek da se zna... "pravi nacin" sklapanja jednog rep ili kvazi rep albuma moze doneti novac!!! Cak i kod nas!!! Samo malo da se sedne i razmisli u "autorskom" smislu... I da, moramo da budemo nachisto, da li u Repu trazimo hobi, ili cemo od Repa ziveti???

Pozdrav...
perun is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules