Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-01-2006, 06:39 PM   #1
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: zavr?na obrada zvuka

Quote:
Originally Posted by SandRob
vidin da je ekipa nasla novu zrtvu
Sto si ti sada ljut? Ponekad mi stvarno nisi jasan.

Ako do nesretnog nedima do sada makar i malo, malcice nije doprlo onoga sto se zove logicko i zdravorazumsko zakljucivanje, onoga sto se zove dobra retoricka naracija, ili pak pristojna i koncizna forma pisanja misli, ako ga niko do sada nije poducio sta zapravo mastering znaci (makar o osnovama produkcije muzike), a bavi se sa tim (ili zeli da se bavi), mislis da ima smisla da ga sada poducavamo?

Momci su se malo nasalili na njegov racun, i to je najbolji nacin da shvati da ono sto prica nije tacno i da treba da se lati "stolice" i da nauci bolje ("ucitelju" koji ga je tako ucio, treba da da "nogu")...Ako je neko i rekao da nema pojma, ne vidim gdje je pogrijesio (osim sto je to mozda moglo malo njeznije da mu se saopsti...ali dokle da budemo tolerantni kada protiv lupetanja ima toliko lijeka na rumskom na sve strane, postove iz kojih mogu nauciti sve sto ih interesuje...zbog cega uopste ovaj forum onda postoji, ako iz njega slicni ne uce, i kako da mi koji nesto znamo ne popizdimo kada spomenuti nista ne uci iz onoga u sta ulazemo svoje vrijeme, dobru volju, svoje novce na kraju krajeva).

Treba stvari nazvati pravim imenom, jer ako se to ne ucini sve cemo zvati pogresnim...

Last edited by diviner; 28-01-2006 at 06:42 PM.
diviner is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 06:57 PM   #2
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

zar ovo sto je max napravi nije pravi nacin!?
sto treba povrh toga ismijavat covika i govorit mu da nema pojma!?
nebi ja bas reka da on nema pojma. cita san ja ode puno vecih bisera pa se nikoga nije vridjalo, osim kad se isto vako ne nadje koja zrtva, pa se svi uhitu nje.
Old 28-01-2006, 07:33 PM   #3
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Ja se slazem sa tobom (da bi moglo manje biti spamovanja i ophodjenja na licnom nivou... da bude vise razgovora na temu prblematike)...Ali ovo je forum, kako kaze dr.Ru, na neki nacin vlasnistvo svih nas, i ponekada se mogu reci i stvari koje nisu bas prikladne za teme o kojima se raspravlja (forum je ziv). Cak sam rekao da bi se "nemas pojma" izrazi mogli malo ljepse "pakovati" i da se, posebno prema novajlijama treba biti tolerantan, popustljiv, predusjetljiv, uopste ljepse razgovarati, ukazati na njihovo neznanje na fin nacin...

Ali u svemu je bitna mjera...Ako neko nema mjere u kolicini iznijetih dezinformacija, zasto bi mi imali mjeru postivanja takvih osoba i tretiranja ravnih sebi. Da li ta osoba ima postovanja prema nama, koji smo ostavili drugima na znanje toliku kolicinu truda, iskucanog teksta, ulozenog novca da bi nesto provjerili, istestirali, zakljucili? Samoupravljanje je imalo slican princip (i onaj koji nije imao pojma sa zivotom mogao je da bude direktor drzavne ili javne kompanije/institucije) pa smo zato tu gdje jesmo...Za to sam da se ophodimo jedni prema drugima sa postovanjem, ali isto tako sam i za to da se nekome ukaze da "nema pojma" kada zaista nema pojma (jer zasto okolisati ako su stvari toliko evidentne). Posebno kada taj neko na kraju svojih dezinformacija napise: "Eto toliko otprilike da vas upoznam sa MASTERING svetom" . Uvrijedice one koji zaista nemaju pojma, a one koji nesto i znaju, navest ce da nauce bolje i time dokazu da znaju vise (argumentuju napisano).

PS. I Max je bio uglavnom sarkastican, posebno u djelu vezanom za distorziju

Last edited by diviner; 28-01-2006 at 07:43 PM.
Old 28-01-2006, 07:49 PM   #4
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
nebi ja bas reka da on nema pojma. cita san ja ode puno vecih bisera pa se nikoga nije vridjalo, osim kad se isto vako ne nadje koja zrtva, pa se svi uhitu nje.
Svaka cast Sandro....jes da je covek malo preterao, ali da li je to razlog za preterani cinizam i uzivanje u ponizavanju....treba intiligenciju i "superiornost" ipak malo zauzdati i dobronamernoscu.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 07:51 PM   #5
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Svaka cast Sandro....jes da je covek malo preterao, ali da li je to razlog za preterani cinizam i uzivanje u ponizavanju....treba intiligenciju i "superiornost" ipak malo zauzdati i dobronamernoscu.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2006, 08:10 PM   #6
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Slazem se sa tobom sasaristic...samo ovdje nije bilo ni pomena oko toga.

Old 28-01-2006, 10:42 PM   #7
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Ja sam napisao da nema pojma....OK...ispricavam se....tip ima pojma
Taj ti nema bogatu skrinjicu znanja jer to je vidljivo iz njegovog texta....

Sando,ajd svega ti, prevedi nam ovu recenicu...

"Ako je MIX vrlo dobar, u nekim slucajevima MASTERING nije UOPSTE POTREBAN.
Za da se uradi dobar MASTERING mora MIX da bude predobar, bez dobrog MIXa nema MASTERING, NE POSTOJI, niti ga iko moze uradit."

Pogledajte malo forume na koje on odlazi pa procitajte sta pise.Nisam ja napao nikakvog novajliju,nego sam tako odreagirao....jebiga....na textove ala...PC kurac...mi ovdje u Americi znamo sta je mjuza...vi ste bogalji i jos uvijek radite mastering a mi samo dobar mix........bla bla...dajte molim vas....
Nacitao sam se njegovih postova na ostalim forumima...potrazite malo pa necete braniti takve kalibre.

Last edited by Ad Fines; 28-01-2006 at 10:47 PM.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2006, 05:04 AM   #8
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Pogledajte malo forume na koje on odlazi pa procitajte sta pise.
Koliko znam, extremne mazohiste nemamo ovde... Hvala na predlogu, barem ja te necu poslusati
Old 31-01-2006, 06:29 PM   #9
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Koliko znam, extremne mazohiste nemamo ovde... Hvala na predlogu, barem ja te necu poslusati
Nitko te ni ne prisiljava.Bio je to samo predlog.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2006, 07:20 AM   #10
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Sando,ajd svega ti, prevedi nam ovu recenicu...

"Ako je MIX vrlo dobar, u nekim slucajevima MASTERING nije UOPSTE POTREBAN.
Za da se uradi dobar MASTERING mora MIX da bude predobar, bez dobrog MIXa nema MASTERING, NE POSTOJI, niti ga iko moze uradit."
procitaj od bob katza mastering audio - the art and the science pa ces vidit da i bob kaze isto.
on kaze da savrseni mix ne treba mastering, a lose mixeve ni ne pokusava masterizirat nego ih vraca na mix. takodjer svaku stvar koju se moze u mixu popravit on vraca.

osin toga, nedim ima problem sa jezikom i to bi morali razumit i tolerirat.

cak i ono sa distorzijom mislin da covik nije misli na fuz i overdrive, nego na 'pozeljna' izobliocenja koja daju lampe i anlogne sprave.

a i sto u ovemu poslu znaci 'biti u pravu'!?

Last edited by SandRob; 29-01-2006 at 07:27 AM.
SandRob is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules