|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Administrator
|
![]()
Boggy, da li ovi monitori imaju neke veze sa onom konstrukcijom koja je slusana u Barbi (podsetnik: Pat Metheny - The Way Up
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]()
Zdravo puRe,
Quote:
Hm, direktno ne, generalno su oni sasvim druga prica. I sa svim neophodnim stvarima, digitalnim i analognim, ti kostaju blizu 10000EUR :o, a korisnicima ako njih zele da koriste za mastering, ne treba blizu dve trecine klasicnih akustickih tretmana,.... medjutim, bolje je da tu pricu ostavimo za neki drugi put... ako se slazes? Ne bih da sada gnjavim clanove tom "konstrukcijom" (dobro si TO nazvao, pravi naziv), a i pobrkacu babe i zabe. Ovi o cijim tehnickim zahtevima pricamo jesu posledica, kako bi to SandRob napisao, "ozbiljnih pritraga"... i prilicno velikog napora da se definise sta je u stvari namena near-field monitora za miksanje... Takva definicija ne postoji osim da svaka firma apsolutno nekriticki navodi da su upravo njihovi near-field monitori "STANDARD".... te tako standarda nema i svi zvuce razlicito, a vecina ne radi dobro funkciju za koju je namenjena. Elem te standarde smo uspeli da lokalizujemo u smislu najvaznijih stvari koje taj monitor mora da zadovolji u tehnickom i subjektivnom smislu, iz zahteva korisnika, iz njihovih nocnih mora, nezadovoljstva, fobija, frustracija itd... a clanove Foruma pitamo da li su ti tehnicki zahtevi dobri, bez ocekivanja da bas svi clanovi Foruma moraju i mogu svaku sitnicu da proveravaju. Ako budu generalno prihvaceni, mi cemo napraviti klasican mali monitor za miksanje po tim zahtevima, bez egzoticnih "konstrukcija" koje si imao prilike da vidis i cujes, i, kako je FrankoPanko predlozio, omoguciti clanovima Foruma da ih cuju i uporede sa kakvim god monitorima budu zeleli... To je poenta price. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Vibrator
|
![]()
pre svega, postovanje i podrska na ovakvom projektu.
interesuje me par stvari.. boggy, sta po tebi profesionalni near-field monitor treba da poseduje? stavicu se u ulogu kupca koga zanimaju 3 stvari: cena, kvalitet, upotrebljivost. da li ce biti kompromisa izmedju ovih faktora? pod upotrebljivoscu podrazumevam ono sto je i najvaznije, a to je kako se prenosi mix radjen na vasim zvucnicima na ostale sisteme, a narocito krajnjih korisnika. takodje me zanima linearnost i kako cete to postici s obzirom da nije u pitanju aktivna varijanta i da treba misliti i na pojacala, i da li je po tebi linearnost ono sto cini monitor dobrim. takodje me zanima i materijal koji cete koristiti za tweeter, po meni jedan od bitnijih faktora.. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||
Moderator
|
![]()
Zdravo lesho,
Quote:
Quote:
Pa, ono sto pise u prvoj poruci ovog threada. Quote:
Quote:
Principski, kada smo definisali projektne zahteve nismo gledali samo krajnji cilj (zavrsen miks), nego ceo proces miksanja... Quote:
Quote:
pozdrav Bogi
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Jedno pitanje koje mislim da nisam video da je neko do sada postavio ( mozda je i malo glupo ali...) : Dali ce vasi monitori biti podjednako dobri za miks razlicitih zanrova muzike ? Znaci bez onog , dobrisu za rok al nisu nesto za tehno , ili neka slicna varijanta posto je to cest slucaj sa danasnjim near-field monitorima u toj klasi cena .
P.S. Apsolutno ne zelim da me pogresno shvatite ali stvarno bi voleo da vidim kako ce te da napravite monitor u toj klasi cena koji ce moci da se takmici sa ATC-om u svim karakteristikama . |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Uzgred, mozda je najbolje da izneses zelje po kojima bi se monitori trebali razlikovati, pa cu lakse moci da ti odgovorim. Quote:
ma ne brini, dobro ce oni svirati, cuces i videces... ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Pa ono nasta sam konkretno mislio je dali ce ti monitori podjednako realno svirati i recimo akusticnu gitaru i synth lead , ali pri tome nemislim na neki cisto subjektivni utisak , jer akusticna gitara je ipak instrument koji je 90% ljudi bar jednom u zivotu culo uzivo i zna kako treba da zvuci , ili recimo klavir
dok za synth sobzirom da je elektronski instrument niko nemoze da kaze kako to TACNO treba da zvuci ali uvek postoje referentni profesionalni snimci koji se uzimaju kao uzor i kojima se tezi . E sad , ono sto sam u prethodnom postu reko je da , pogotovo medju jeftinijim varijantam , postoji opste prihvacena podela da su jedni bolji za jedno drugi za drugo . Cak i medju skupljim mainfeald monitorima i medju profesionalnim snimacima postoji donekle podela u smislu koje se firme preferiraju za odredjenu vrstu muzike . Naravno da je to vecinom subijektivan ukus a i psihologija ( jer ako cujes od nekog poznatog da je taj i taj monitor dobar automatski on postaje i jedan od tvojih favorita ( jer ako ti se svidja ono sto je on uradio na njima automatski povezujes da bi to isto mogo i ti da uradis ) ali mene interesuje upravo to , dali ce zvuk vasih monitora moci na prvi utisak da se dopadne razlicitim tipovima producenata ? Jedan od predloga monitora za uporedni test bi mogo da bude i neki model iz Avalon produkcije . Pozdrav i puno uspeha ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tehnicki deo masteringa (oprema i akustika studija) | Bo_13 | Slobodan Milunović - Boban | 13 | 25-06-2009 03:20 PM |
SuperMEE, profesionalni near-field monitor | boggy | Promocija radova | 128 | 09-12-2006 11:27 AM |