|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Gorane,
Obzirom na tvoj "signature" sigurno ti je lako dostupan FANTOM X8, obzirom da znam da ga vlasnik poseduje, zasto malo ne "zaronis" u editing istoga, kao sto ti kazes "strpljivo" pa ces se veoma prijatno iznenaditi sta sve moze sa malo tvikovanja da se izvuce... Srecna Nova, i pomiluj malo 9098i i prenesi mu pozdrave od mene...
![]() |
#22 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Znam na sto mislis, ali vrlo je porazavajuce kada strpljivo napravis farbu i pokusas da to upotrebis u pjesmi (bendu) i ukapiras da je sve toliko nekonkretno da ne moze ni da se "probije" u mixu kako treba. Kurzweil je jedini imao nesto bas analogno kod tih farbi, narocito filteri koje su napravili mrkli mrak. Potpuno se slazem sa tobom ali je i pitanje kvaliteta playback-a sprava. Recimo, mnogo puta mi se desavalo da probam da ubacim neki synth bass sa Extrema u toku svirke i samo puknem od smijeha kako ga nema nigdje, morao bi da sviram u acoustic triu da bi se cuo.
![]() U pitanju je Fantom S88. Velika sprdnja je sto taj S88 zvuci za klasu kvalitetnije od Fantom XR-a. XR zvuci kao njegova mp3 verzija. S88 je mnogo bolji sa klavirima i svim tim farbama koje nekad trebaju da imaju malo vecu ulogu. Ako te interesuje nesto kvalitetnije mozes da dodjes da probas Roland MKS-ove i Emu sempler. Danasnje klavijature, osim mozda Motifa i K2600, ne mogu ni da im se primaknu. Stvarno nemam te subjektivne stavove ljubavi prema kupljenom instrumentu (ja za svoj Extreme mislim da su ga napravili golo govno), a i studiju imamo svega tako da vrlo lako mozes napraviti selekciju cime se valja igrati. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
SuperModerator
|
![]()
@mhz 021
otkud k2661 u verziji sa 76 dirki????? onda bi se zvao K2676 ![]() @Goran pa da. Svirao sam K2600, izuo je svakog Motifa, Fantoma, Tritona... samo tako. Kod nas ga nema pa ljudi mou cuti samo te komercijalne sintove, ali znas i sam, imao si k2000, sednes, i ono "analogija" ![]() @evribadi ako iskopam negde, postovacu mp3, kao neki "presets on parade" ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
@Bitch
Jaoo...izgleda nije upalio fazon... ![]() Trebao sam da stavim smajlija ![]() pozz Last edited by MHz; 30-12-2005 at 12:40 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
SuperModerator
|
![]()
ma znam
![]() nego citao sam i to...to je negde harmony central ili tako nesto... jedino moje dvoumljenje izmedju pc2 i k2661 je bas zbog tih 76 fenomenalnih kurzweil dirki... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ima li razlike u engine-u izmedju K2661 i K2600 (tj K2600R)?
@bitch: stari gdje si probao K2600, da ga nema neko u NS-u? Mi sjutra popodne dolazimo u NS pa ako budes blizu glavnog trga javi se! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
SuperModerator
|
![]()
to za engine ce ti moj kolega Moritz objasniti bolje.... u sustini nema razlike kolko kontam, samo je spakovan u manji keyboard, isto ima potpuno funkcionalan KDFX, koji je, znaju ljudi, toliko dobar da je kurzweil izbacio stand-alone efekt procesore koji su ustvari KDFX sekcija iz klavijature!!! Znaci Rumour, Mangler, kao i KSP 8...
...to je ono sto je fenomenalno kod k2661 - platis dva soma, a dobijes ludilo synth, rompler, KB3 hammond emulacije (najbolje koje sam probao), KDFX brutalnu efekt sekciju, Adat i/o, smartmedia, 8 slidera, imas VAST u realtime na inputu - realtime resynthesis..... pa koji sint SVE to nudi za TE PARE !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() @Goran da, svirao sam ga u NS, u rack varijanti (k2600R) ima ga Nemus, klavijaturista Starlight benda, sviraju cesto u Tremi (svaki petak valjda...) ...znam da ste sutra u NS, al ja danas palim za Su, pa za Kanjizu sutra, idem malo sa svojim exbandom da jamujem ![]() Ma vidimo se svakako u G.Vucica cim prodju praznici, pa da probam vec te MKS-ove i tvoj es 8 OBAVEZNO ![]() SNG forumashi !! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Member
|
![]()
Dali neko zna cena Kurzweil k2600R i k2600
A moj prijatej proje Korg Triton Extreme 88 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Super Moderator
|
![]()
@dvuckovic
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
![]()
OOO Cevape, hehehe, imal te.
Imam MOTIF ES i EXTREME EX6, nije to ni blizu u svakom aspektu, bilo studio ili live, MOTIF pojede EXTREMA. Eto moj buraz Cevap kaze NARODNU ZABAVNU al nije tako, MOTIFa bas i koristim najvise za narodnu, ne verujem da bi ga ijedan TRITON prosao, bar ta 512 MB RAM. To je lose uporedjenje, jer za iznenadu MOTIF ES je bolji za narodnu i za studio, isto ko i mnogi sto nisu verovali za MS2000 da moze narodnu, danas neki placaju i po 300$ za 16 MS2000 narodnih boja. Po zakljucku nekih profesionalaca uzivo, studijski pacovi, i isto FORUMASI i INTERNET pacovi, MOTIF ES je bolji i od samog KURTZa. Ima tu milion tih razloga i fora da ne ulazimo u detalje. O Cevape, ocel to? |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Midi problem Fantom X / Motif ES rack | Motif | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 10-11-2008 06:00 AM |
Roland Fantom G vs. Fantom X | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 12-05-2008 05:54 AM |