|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Tannoy reveal svakako preskoci, Adami su dobri, ali ne vidim razlog zabaciti 500e kad je to zvucnik istog tipa i namene kao BM6 (meni licnio i bolji kao monitor). Ja bih na tvom mestu uzeo neke (zavisno od prostorije) ili velike kutije (JBL 4311), ili male, control1, sto da ne, a najbolje yamahe ns10.
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Imam te zvučnike već par mjeseci i dosta slušam na njima i sad pred nekih dva tjedna završio sam par stvari za jedan manji festival.
Na BM 6 zvučalo je solidno(u mom prostoru) ,kod prijatelja u studiju (isto BM6 ) već nije bilo tako , dok na NS 10 zvučalo je jako tanko, vokal je bio dosta dobar kao i cjelokupni odnosi u arr. ,ali basa je bilo volumenski premalo- što se nije toliko manifestiralo na BM6. Bm6 mulja u bas području i ja jednostavno još nisam uspio doskočiti tome. Razgovarao sam sa prijateljem koji ima sličnih problema ima BM6 i MSP5 -on smatra da bi mu ns-10 riješio brdo problema. Neznam jer nemam toliko iskustva s tim,Bm6 lijepo radi ,radim u prilično malom prostoru tako da će svaki zvučnik radit probleme.Prije BM6 imao sam Alesis monitor 1 on je isto ljiepo radio i kad sam uzeo BM6 mislio sam da ću riješit stvar to se pokazalo netočnim. U priličnoj sam dilemi jer se neželim riješti Dynaudija |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Moram malo na netu vidit za taj sub- o tome opće nisam razmišljao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Veruj mi na rec , godine sam protracio na problematicne mixove jer nisam cuo nista ispod 50Hz.I na ns10 i bm6 a izgleda sad i na Adamu...uvek ista prica, nikad nisi siguran kakav ti je u stvari bas i kick.Sub bi trebalo da resi taj problem koliko toliko, mada i akustika igra stravicnu ulogu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Yamaha NS10 ili Auratoni 5c sound cube naravno...
a ukoliko imas neko low budget pojacalo mnogo bi vise dobio sa nekim boljim nego da ulazes u jos neke monitore sa istom velicinom membrane... ili neki sub, ali samo ako ti je prostorija mnooooooooooooogo dobra... in other case, moze da ti posluzi i onaj sub od 50e ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Akustika prostorije- veliki problem.
Kad sam radio nisam imao previše izbora ,a sad kad je sve gotovo moš` ga j....(od prednje strane monitora do zida 2,60 m a uzdužno 4 m) Nego da se povežem na predhodni post ,dal štedjeti za neki za neki skuplji sub ili da uzmem neku kantu do 500 kn? I još jedno pitanje ... Kako bi se taj sub ponašao u maloj prostoriji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Pitaj Boggija , cini mi se da je on prava osoba za pomoc oko sub-a i akustike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Moderator
|
![]()
Zdravo dmic
Quote:
Quote:
Quote:
Dobar sub je skoro po pravilu skup. Najvise zato sto su subwoofer drajveri skupi zbog ekstremnih ekskurzija membrane koje treba konstrukciono resiti... No tebi ne treba, kao i ostalima na ovom forumu koji se ne bave filmskom muzikom (nisam primetio da si to naveo), realni subwoofer... tebi fali ono sto su na nearfield "zaboravili" da ugrade... a to je woofer... itd. da ne duzim dalje i zbunjujem okolinu... najbolji lek je da probas neki i da vidis kako ti radi... dobra crossover frekvencija je 100Hz, koristi aktivni sub, sa skretnicom za satelite tako da ne moras da imas dodatnu skretnicu... Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako ti je akustika losa, a po svemu sudeci jeste... Zaboravi sub, zaboravi dopunjavanje "sestice" jer je to OK monitor. Pozabavi se akustikom?! I slusaj monitore... jos koji mjesec... ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]()
Zdravo Tiki the Boyler,
Quote:
Drugo, sub se moze utisati skroz... ako smeta... Isto tako, ako je akustika losa, onda ni dobar monitoring ne pomaze, cak i da se koristi trosistemski zvucnik, sa normalnim basom... a oni ako su u nekoj normalnoj klasi, nemaju mogucnost regulacije snage woofera... sto sa subom nije slucaj. Takodje, nemojte me pogresno shvatiti, ne treba vama realan subwoofer, vec woofer, i nista vise. No, mislim da nemate realne probleme sa tim posto 90% onoga sto se proizvodi u svetu i naziva subwooferima, to realno i nije... retko koji posteno "dobace" ispod 40Hz, ma kakve im "steroide" marketing davao... Ova slicica dole prikazuje "mrcinu" kojoj "steroidi" ne trebaju... ali to kosta poprilicno... i pazite da ne stojite preblizu... moze da vas sutne... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koje Monitore? | Milanche_show | Monitoring | 8 | 19-01-2008 04:15 PM |
Trazim Monitore | alen_Otachi | Monitoring | 8 | 11-11-2007 10:49 AM |