Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-12-2005, 11:06 AM   #19
cevap
Member

cevap's Avatar

Default Re: Sta da kupim Roland G-70 ili Korg PA1XPRO?

Kao prvo, ubaci mu dobre semplove basa i ritam gitara. Drum set mozesh da koristish onaj njegov REAL sto se instalira u BONUS setu sa stranice www.korgpa.com. Ako ne zelish, ima i manjih live drum setova, npr. JV set, ja ga nemam, koristim korgov i zadovoljan sam. Mozes na njemu i da zamijenish one padove sa svojim loopovima, gdje mozes recimo ubaciti tarabuke.

Svakom midi fajlu zamijeni drum set sa live drum setom, bas i ritam gitaru sa svojim semplovanim i pusti onda da chujesh razliku.
Korg nije kao Roland, kupish ga upalish i vozi, na Korgu morash mnoge stvari da podeshavash i sredjujesh sam, ali vjeruj mi da se isplati. Za narodnjake, neuporediva je razlika izmedju Rolanda i Korga, u korist ovoga drugoga.
Zato sam te i pitao koju vrstu muzike radish.

Ja sam svoga kupio prije skoro godinu dana, i jos uvijek ga sredjujem. Ali.....svakim danom je sve bolji. Nazalost nema toliko posla ovdje, pa da ja svaki dan sjedim za klavijaturom i popravljam i doradjujem

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules