|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ma kupio sam Korga ali sam brate razocaran,
![]() ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Kao prvo, ubaci mu dobre semplove basa i ritam gitara. Drum set mozesh da koristish onaj njegov REAL sto se instalira u BONUS setu sa stranice www.korgpa.com. Ako ne zelish, ima i manjih live drum setova, npr. JV set, ja ga nemam, koristim korgov i zadovoljan sam. Mozes na njemu i da zamijenish one padove sa svojim loopovima, gdje mozes recimo ubaciti tarabuke.
Svakom midi fajlu zamijeni drum set sa live drum setom, bas i ritam gitaru sa svojim semplovanim i pusti onda da chujesh razliku. Korg nije kao Roland, kupish ga upalish i vozi, na Korgu morash mnoge stvari da podeshavash i sredjujesh sam, ali vjeruj mi da se isplati. Za narodnjake, neuporediva je razlika izmedju Rolanda i Korga, u korist ovoga drugoga. Zato sam te i pitao koju vrstu muzike radish. Ja sam svoga kupio prije skoro godinu dana, i jos uvijek ga sredjujem. Ali.....svakim danom je sve bolji. Nazalost nema toliko posla ovdje, pa da ja svaki dan sjedim za klavijaturom i popravljam i doradjujem ![]()
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Moj prijatelju, lako je reci ubaci mu ovo, ubaci mu ono, da li ti znas da se ja prvi put srecem sa korgom, i da pojma nemam kako se radi sa tim, i da hvala BOGU imam dosta svirki,nemam vremena da se mnogo bavim podesavanjima i da sam dao za nju 2500 evra a jos uvijek moram da sviram na starom VA-7, od prije 5-6 godina, upravo zbog ovih podesavanja s...., a sada stize nova godina, htio sam da uzivam u novoj klavijaturi ali ![]() ja brate hocu da sviram i da pevam a ne da mi zivot prodje u proucavanju klavijatura, zato sam razocaran. Ako imas podesen SET za PA1Pro molim te posalji ga na e-mail, platicu posteno tvoj trud. I malo bolje objasni molim te kako da sredim da mi fajlovi zvuce ljudski an kao na onoj kineskoj igracki od klavijature. Inace meni je familija u Svedskoj a ti si u Danskoj, nadam se da cemo se licno upoznati. Uplatu mozes dobiti iz Svedske. Nadam se da ces mi izaci u susret. Pozdrav! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ne moze neko za tebe da sredi sve fajlove,moras to sam da uradis za Korg-a,ne mozes ti da ucitavas SET boje u GM,a fajl ih vuce od tamo kad ga pusis.Ja i ortak smo bas pustali neke na PA1x i meni zvuce odlicno.Mnogo ljudi je imalo problem kao ti,a veruj mi sve je do navike,kad ti navikne uho na PA1x,VA-7 ce ti zvucati kao kanta.To je zato sto si navikao na sintetiku,koja zvuci malo tvrdje,a Korg je mekan.Postoji mogucnost i da ti je dinamika pojacana do kraja,pa sve lomata.Udjes na Global,pa nadjes,ne znam sada napamet,ali ima tamo "Velociti"-idu brojevi od 40 do 127,ti ga namotas na "Normal",koji se nalazi negde na sredini i memorises "write","selektujes "Globa" u prozoru pa "Enter/Yes" koji se nalazi na desnoj strani.Javi sta si uradio
![]()
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Najlakse ti je da se pomiris da to tako zvuci i sviras, ne vredi
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Ako nekoga zanimaju semplovi i stylovi za Korg Pa1xpro neka mi se javi na MSN ili mail sanelfilipovic@hotmail.com
![]() I ovome majstoru u vezi tih MIDI FILES!!!! TI SI JEDNA ODERANA SELJACINA KAD SI PLATIJO 2500? KLAVIJATURU DA BI PUSTO MIDI FILES KUPI SEBI MINI DISK I PJEVAJ UZ TO!!!! ZBOG TAKVIH KOSTO SI TI MI KOJI SVIRAMO NEMOZEMO DA RADIMO TAKO DA TI JA NEBI DAO NIKAKAV SAVJET KAKO DA TI ZVICE TI MIDI FILES NA PA1X JABALI TE MIDI FILES!!!! SAMO NAPRJED KORGOVCI PRAKTIKUJTE ZIVU SVIRKU!!! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Korg Pa1xpro | Vrutak | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 4 | 13-01-2007 12:10 PM |