Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 05-12-2005, 05:42 AM   #7
statusband
Senior Member

statusband's Avatar

Default Re: mmmmixanje

Ja istim redosledom kao i Arthur:
"kick,sd,hh,oh,tomovi,bass,gitare,addditional gitare...

I isto na master insert drzim ucitane neke plug-in-e pa ih tokom mix-a aktiviram i slusam,na sta mi je jedan majstor rekao:"Ti pravis instrumental,a ne pesmu" u smislu da prvo odradim matricu,pa nalepim vocal,tako reci,sto je donekle i u pravu,ali i u "krivu",jer ja sam navikao da sredim instrumente kao dobru osnovu,na koju dodje vocal kao slag na tortu,pa onda kad nalepim vocal malo doteram ponovo mix-u glavnom odnos solo instrumenata i vocala menjam-i na kraju ukljucim te Plug-ove na master insertu i poslusam mix,pa ga Save-ujem i ostavim za sutra kad su odmorne usi.

Sto se tice vocala,sredim boju pre snimanja,tako da se u toku miksanja mozda u procentima raceno doterava na EQ-u 10% ili se ne doterava skoro u opste,a neretko su mi parametri EQ-a na Mic-u na "Nuli" osim basa,jer ja kontam da Vocal ne treba bojiti previse,jer se gubi stvarna slika boje glasa onoga koji peva (sto je njegova licna karta)

Last edited by statusband; 05-12-2005 at 05:45 AM.
statusband is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules