|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
pih sto je covek srecan kad procita nesto ovako... ja sam snimao neke yamahe skoro koje nisu bile aktivne, pa mi nije bilo tesko da se poigram i isprobam vise kombinacija mikrofona.. probao sam sa c414 i c451. C414 mi nije radio posao, mada verujem da je do sobe, al zato sam sa c451 bio jako srecan.. toliko da me mrzelo da isprobavam dalje sa km84, jer sam na oba mic-a potrosio po pola sata, i gomilu pozicija... A jednom sam neki Epiphone snimao preko njegove elektronike, i posluzila je svrsi, uz malo EQ-a..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
ni ja ne volim 414 za tu namenu... al nabrojao sam ga jer ima ljudi kojima se dopada kako radi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
ma kapiram da dobro radi u pravom prostoru...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Oggy, Kvu, čuo sam od jo? par ljudi isti komentar, da Ovation bezveze radi u matrici, znači mo?da i nije subjektivan do?ivljaj
![]()
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Neki dan sam snimao sa Ovationom pjesmu u stilu "Crazy little thing called love" sa jednim sm-57(!), malo vise sam nakurio kompresor od Creamwarea i gitara se odlicno sljepila u mix. Inace, ovisi za kakav stil pjesme je koristis i nemoj nikako direktno snimat Ovationa jedino ako zelis onaj ostri zvuk. Tajna je u tome da se poigras sa pozicijom mikrofona i uocit ces ogromnu razliku. Ako snimas sa jednim kondenzatorskim mikrofonom tipa c-451 stavi ga 20-tak cm iznad 20-tog praga (pa pomici malo lijevo desno dok ne postignes zeljeni zvuk). Tada jos mozes dodati i jedan kond. mikrofon sa velikom membranom da "ulovi" malo prostorije i dizes ga na visinu 1,5 m od poda i 2m ispred sebe. Pazi jer Ovation ako ozvucis preblizu sa prvim mikrofonom moze zvucat mumljavo, tako da ne stavljas mikrofon blizu otvora gitare. Mozes na preampu ukljucit i low cut filter. Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ton magistar
|
![]()
ovation ima puno losih modela za gaze i masu kopija.
ja iman ovation legend i ta gitara uopce nije sala. npr, zlatko brodaric (ex. metak) sve snima sa ovationom, a kad je mladen magud proba moga ovationa, nudio mi je svoga martina (sa kojim inace snima) i nadoplatu za moga ovationa. bdv: zlatko i mladen su najtrazeniji splitski studijski gitaristi. inace, i ja san isto bio mrzitelj ovationa, dok nisan uze u ruke onega pravega. ![]() ja san iz gitare izvadi svu elektroniku i sniman iskjucivo preko mikrofona - najvise sa km84 ili konbinacija sa 414. jako je bitno kako si sta na mikrofon. svaki mali pomak drasticno minja zvuk zato eksperimentiraj. pomici se u odnosu na mic(ove) dok ne dobijes zvuk koji zelis.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
snimanje | domingo | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 1 | 05-04-2009 11:31 AM |
Snimanje bubnja | Kirdan | Dizajn i konstrukcija studija | 41 | 29-07-2008 10:42 AM |
Snimanje fagota...? | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 11 | 29-03-2008 04:55 AM |