Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-10-2005, 01:29 AM   #31
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: problem sa Pro toolsima

... i pozdravite saleta... el se zna sta sad radi osim sto ozivljava klikove po "privatnim" PT sistemima?
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2005, 05:02 AM   #32
Ni
Member

Ni's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj
Ajde ne pljujte toliko po Pro Toolsima...nije to ne znam koliko strasno...sve je stvar navike...a tacno je to da je precenjen i "isfuran".Meni se licno ne svidja,naviko sam na Logic i glupi Nuendo i u poredjenju sa njima PT mi deluje totalno neinspirativno...ali daleko od toga da je los...i ne znam odakle ta prica da stuca na 50 kanala...to je iz nekog sesnaestog razloga,zato sto HD3 Accel na Macu "jede" 50 kanala sa sve efektima...
67 kanala u 96k, 96 u 48k, na Firewire 800 diskovima. Ne pada i ne koci, ali ne mogu bas najliberalnije da koristim efekte.
Old 13-10-2005, 08:50 AM   #33
Vai
Member

Slazem se sa Djoletom,

Stvar navike, i zavisi gde ga koristis. Nama u studiju za muzicku produkciju PT sluzi samo za usnimavanje, editovanje ... i to bi otprilike bilo to. Medjutim u studiju za post produkciju smo ga koristili maksimalno, zajedno sa Control 24. 8 mic-in kanala, sta ce ti vise kad snimas samo ADR ili foley Znaci mikseta nam nije potrebna, ali nam je potreban brz i stabilan software za editovanje, jer se ceo proces radi sa plugins-ima. Tako da nam je u studiju instaliran PT HD3, i nijednom sistem nije pao ... iako mi kao studenti koristimo malo kanala (max 20-tak), u istom studiju se rade profesionalni projekti za filmove, gde nabudze veliki broj kanala, i nikada nisam cuo da im je sistem crkao.
Nas su skroz navikli na PT, njegove shortcut-ove, plugins-e, itd. i sada svaki put kad sednem za Nuendo pocnem da se 'vatam za glavu
Navika, verujem da je samo to u pitanju ... barem sto se editovanja tice.

Iako sam prisustvovao demostracijama Nuenda i PT-a ... ne znam da li su u pitanju bili nespretni i spori inzenjeri, ali su likovi sa PT-om mnogo brze radili editovanje u odnosu na ekipu Nuenda. Nisam mogao da verujem kojom brzinom su radili u PT-u, i kako je sistem bez problema odgovarao na sve zahteve.

Medjutom sve ja ovo pricam za post produkciju, muzicka produkcija je ipak druga prica

Poz.
Vai is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2005, 01:43 PM   #34
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Meni je ta brzina pomalo cudan argument, generalno. To sam i ja čuo, da kada je neko zaista nave?ban, Protools omogučava da se edituje neverovatnom brzinom, u svakom slučaju br?e nego u drugim programima, mada nisam to video svojim očima.
Mozda je off topic, ali nedavno sam procitao interview sa izvesnim producentom koji je radio ovo i ono (i po?to sam mator naravno zaboravio sam ime čoveku ) ali mi je bio interesantan komentar da sve ?to radi na kompu, namerno radi mi?em i ne ?eli da koristi shortcut-ove. Obja?njenje je bilo otprilike (prepričavam, poku?avajući da citiram):
"Mi se bavimo muzikom, umetno?ću, ljudi u poslu često zaboravljaju na to. Ne ?elim da radim brzo, ?elim da uvek imam vremena da razmislim i slu?am ?ta se događa pre nego ?to bilo ?ta uradim, bilo koju operaciju. Video sam ljude koji su ovladali programima tako dobro da edituju neverovatnom brzinom, ali od kakve je to koristi samo po sebi, ja se ne bavim serijskom proizvodnjom. Ovako dobijam u stvari na vremenu da bolje osetim kakav rezultat daje ono ?to radim, i da bolje razmislim o tome ?ta ću uraditi sledeće."
Dakle neka slobodna interpretacija onoga ?to je čovek rekao, ali mi je logika kojom ide bila interesantna pa eto, da podelim.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2005, 02:40 PM   #35
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Thumbs down Re: problem sa Pro toolsima

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Meni je ta brzina pomalo cudan argument, generalno. To sam i ja čuo, da kada je neko zaista nave?ban, Protools omogučava da se edituje neverovatnom brzinom, u svakom slučaju br?e nego u drugim programima, mada nisam to video svojim očima.
Mozda je off topic, ali nedavno sam procitao interview sa izvesnim producentom koji je radio ovo i ono (i po?to sam mator naravno zaboravio sam ime čoveku ) ali mi je bio interesantan komentar da sve ?to radi na kompu, namerno radi mi?em i ne ?eli da koristi shortcut-ove. Obja?njenje je bilo otprilike (prepričavam, poku?avajući da citiram):
"Mi se bavimo muzikom, umetno?ću, ljudi u poslu često zaboravljaju na to. Ne ?elim da radim brzo, ?elim da uvek imam vremena da razmislim i slu?am ?ta se događa pre nego ?to bilo ?ta uradim, bilo koju operaciju. Video sam ljude koji su ovladali programima tako dobro da edituju neverovatnom brzinom, ali od kakve je to koristi samo po sebi, ja se ne bavim serijskom proizvodnjom. Ovako dobijam u stvari na vremenu da bolje osetim kakav rezultat daje ono ?to radim, i da bolje razmislim o tome ?ta ću uraditi sledeće."
Dakle neka slobodna interpretacija onoga ?to je čovek rekao, ali mi je logika kojom ide bila interesantna pa eto, da podelim.
Pametno razmi?ljanje u svako slučaju.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2005, 05:57 PM   #36
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Meni je Dule, ta prica skroz obrnuta...
Kada se bavis muzikom, onda sto manje vremena zelis da provedes ceprkajuci po menijima i opcijama za editing, te, analogno tome, svako nepotrebno zadrzavanje na tom delu price, oduzima ti vreme za bavljenje muzikom, skrece ti paznju na sasvim drugu temu i ubacuje u tehnicki, a ne u muzicki trip.

Mozda je tip samo trom, pa je nasao dobar izgovor?

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2005, 07:45 PM   #37
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Meni je Dule, ta prica skroz obrnuta...
Kada se bavis muzikom, onda sto manje vremena zelis da provedes ceprkajuci po menijima i opcijama za editing, te, analogno tome, svako nepotrebno zadrzavanje na tom delu price, oduzima ti vreme za bavljenje muzikom, skrece ti paznju na sasvim drugu temu i ubacuje u tehnicki, a ne u muzicki trip.

Mozda je tip samo trom, pa je nasao dobar izgovor?
a sta recimo ako muzicki trip ostavis muzicarima a ti se baziras na produkciju, tocnije mix....ilitiga tehnicki trip?

naravno, ovo vrijedi ako ne snimas sebe ili za sebe vec druge/za drugog
Old 13-10-2005, 09:40 PM   #38
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Vidis, imas pravo.
Idealno bi bilo kada bi tehnicke stvari odradjivao tehnicar, a muzicke producent.
Na zalost, vecina nas su tehnicari iz nuzde.
Bice bolje... Jednom...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2005, 09:50 PM   #39
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Da, a pored te dvojice, cesto se u ozbiljnom belo-svetskom studiju moze naci i Pro Tools Ing. sto meni govori u prilog nekih stvari izrecenih u ovoj temi.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules