|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
3. je na 44.1
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Ja sam bio ubedjen da necu cuti nikakvu razliku, ali eto, cuo sam. E sad, da li se tripujem ili stvarno nesto postoji, ne znam. Monitoring mi je prilicno ocajan, tako da sam skeptican. Meni najbolje zvuci 3, tako da cu reci da je to 96 (recimo). 1 i 2 su blizu, ali ako bih morao da kazem, rekao bih da je 1 = 48 a 2 = 44.1...
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
ja se slazem sa Davormenom da je 3. na 96,a od ova 2 uopste ne mogu da se odlucim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Ako ces pravo! Test koji si radio je potpuno irelevantan.To ti je otprilike kao da te neko pita da prepoznas razliku izmedju domaceg kvalitetnog vina i loseg buckurisa u bevandi koja je napravljena 10 na prema 1 u koris vode.Radio si test sa jeftinim monitorima i relativno jeftinim mikrofonom!Cak da si radio test i sa vrhunskim monitorima i mikrofonom tes bi bio irelevantan jer je to takvo velika transformacija i gubitak po bilo kom pitanju i prametru zvuka da ce bilo ko ko se bavi time bilo sta hteti reci o razlikama.
E sad nemoj da pomislis da te kritikujem nego bi zeleo da uradis relevantan test pa da cujemo i diskutujemo. Evo ti predlog(proveren kao test metod mnogo puta od ozbiljnijih likova nego sto smatram sebe).Uzmi jedan visekanalni sesion u svomDAW-u i probaj da ga saberes analogno (nebitan broj kanala,koliko ti audio karta i mixer dozvoljavaju).Pa ga snimi na drugoj karti u tri rezima 44.1,48,96,zatim to konvertuj u finalnu rezoluciju CD-a i onda testiraj. PS.ako te zanima rezultat odmah cu ti reci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() za ovu tvoju varijantu nazalost nemam ni mogucnosti (citaj - drugu karticu). svejedno, molim te da se ukljucis u test. hvala ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Sto se tice karte ja sam u mogucnosti pa ako vas zanima da probamo?
A ajde da probamo i to! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
moje super prefinjene usi kazu sledece:
1.wav je 44.1 kHz 2.wav je 48 kHz 3.wav je 96 kHz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Ma sve su tri isto radjene, ovo Zvinčić samo provjerava placebo efekt kod ljudi
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Na sve tri mi kick jednako tutnji.
![]() ![]() Inace, ne cujem nikakvu razliku. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Promena samplerate-a na MOTU Firewire 896HD | naxalit | Computer Hardware | 2 | 15-11-2007 01:05 AM |
efekti&samplerate | Arthur | Audio Software | 9 | 20-06-2005 02:37 PM |