Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 05-08-2005, 12:41 PM   #1
Gulanfer
Member

Gulanfer's Avatar

Default Mic & Mic-Pre do 500 € ?

Doslo je vreme da sa dinamickog predjem na condenzer mic. Mic bi koristio za vocal i mozda ( ne verujem , ali nikad se nezna ) za akusticnu gitaru. Znaci, mic u preamp , pa onda u DMX 6 Fire ili mislite da mi pored Mackie 1202 nije potreban preamp ? Posto mi je to hobi ( snimanje nekih mojih ideja ) nemam nameru da trosim pare na skuplje modele tako da preskocite pominjanje Neumana, Braunera i sl. Elem, hocu condenzer ( i eventualno mic-pre ) za sto manje para a da dobijem cistiji i otvoreniji zvuk od Shure SM58 ili Senheiser MD441 koje sam dosada koristio ( kroz Mackie ).Moja razmisljanja idu u pravcu sledecih mic opcija :
- AT 3035 222 €
- AKG C2000B 188 €
- Rode NT1A 199 €
- SE Electronics SE-2200A 199 €
- Studio Projects C-1 169 €

Koji od njih bi bio najbolji odnos cena-kvalitet ? Posto nemam vremena ni mogucnosti da ih probam interesovalo bi me misljenje onih koji su radili sa nekim od njih ili mogu da predloze nesto deseto. Teoreticari ( kao moja malenkost ) neka se suzdrze molim.

Sto se tice mic-pre, u obzir ulaze ( cena-kvalitet )
- Presonus Bluetube DP 199 €
- Presonus TubePre 111 €
ili da ostanem na Mackie 1202 VLZ ako nije velika razlika u kvalitetu zvuka.

Koju bi ste vi kombinaciju predlozili za te pare ( 300-500 € ) ?

Unapred hvala i pozdrav

Gulanfer is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules