Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 29-05-2005, 12:11 PM   #1
pedjah
Member

Default VST u?ivo i laptop

Ovaj post sam namijenio svim kolegama koji imaju namjeru svirati vst instrumente u?ivo a nisu sigurni koja konfiguracija je potrebna za tako ne?to. Naravno, ?to je kompjuter ja?i to je bolje, ali treba znati da mnoge stvari rade regularno i na slabijim ma?inama. Koristim laptop PIII na 1.2 GHz sa samo 256 Mb RAM-a i Windowsom XP professional. Instalirao sam V-STack i u njemu se trenutno nalaze FM 7, Pro 53 i Halion u kojem je u?itano 14 instrumenata (AKAI semplovi), zna?i, 16 kanala. Sve radi odli?no bez pucketanja, ka?njenja i bilo kakvih problema, sa integrisanom zvu?nom karticom i driverom "Asio4all". Pored instrumenata koristim i dva vst efekta koji su aktivni na svim Halionovim kanalima. Optere?enje procesora prilikom velike polifonije ide do 50%. Laptop sam spojio preko USB-a sa M-audio midi klavijaturom. Nadam se da ?e ovaj dio mog skromnog iskustva bar nekome pomo?i po pitanju ove teme. Pozdrav svima.
pedjah is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules