Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-05-2005, 10:18 PM   #31
MilTon
Member

Dushane, naivno ili ne, moji miksevi se nadjose tu i tamo izdati od strane domacih, a bogami i stranih izdavackih kuca (piranha.de). Ti ionako rece da se ne bavis masteringom, pa ne znam sto si se osetio prozvanim i pozvanim da o tome delis savete. Znam puno likova koji isto rade, kontrolisu mastering u real time (pa cak i cuveni SSL ima svoju online mastering bus kompresiju), u uslovima rada tipa Cubase, kartice, bez eksternog miksera (headroom je problem). U stvari, samo nisi dovoljno pazljivo procitao moj post: ja sam hteo da ukazem na jednu od mogucnosti za bolju kontrolu masteringa, samo u slucaju ako mastering radis samostalno. Naravno da bi mastering inzenjer iz UK, ili USA, sa gomilom dedicated opreme uradio to bolje, ali zar mi nismo na ovom mestu da se ispomazemo prvenstveno u uslovima home recording studija? Ako vec imam tu mogucnost, naravno da cu da ukljucim na kraju lanca ono sto bih i onako stavio posle toga u WaveLab-u. Ne bas sve, ali neke osnovne stvari, tipa Limiter, Compresor, neki mastering EQ, eventualno multiband EQ. Na kraju se odrade samo sitne EQ korekcije, i eventualno ispravke RMS-a.
Mislim da je jako tesko napraviti miks u Cubase (ili bilo sta drugo tog tipa), staviti gomilu Uad kompresora, EQ-ova, i cega ves sve ne, a da ne dobijes nigde digitalni kliping. Moras, da ga je..s, da stavis negde limiter (kompresor), makar na grupe, i na master. Ili ces raditi na niskim nivoima i gubiti na dinamici... A ako vec imam Optimaster, Precision Limiter, Sony Inflator i ostale lepe sprave za mastering, koji mi uzgred zavrsavaju pola posla oko nivoa i RMS, zasto to ne bih odmah i ukljucio.
I zao mi je sto na svaku dobronamernu poruku, upucenu kao savet, ili poziv na pitanja, zasto, kako, daj da cujemo (u velikom broju tema), odmah krecu odgovori tipa: to je naivno, to ne valja, JA tako to ne radim, pa stoga i ne valja, itd...
Max kaze, ne svidja mu se Hydratone "jer je spor". To je po meni jedna besmislena izjava u sferi EQ, gde se racuna samo zvuk, ali sa duznim postovanjem (coveka ne poznajem, ne znam ni njegov rad) dozvoljavam da covek ima svoje razloge zasto to kaze i zbog toga nisam ni reagovao na taj post. Ali ne moze se zbog toga tvrditi da je Pultec bolji, jer je brzi.
U sustini, besmisleno je dalje raspravljati... Da bih se vratio na temu koju sam zapoceo, za ljude koji su zainteresovani, za kraj samo neki od komentara na Hydratone, od likova koji su sigurno kompetentni.

"I must say that I am more than a little impressed with your work. I regularly use the Sony Oxford, UAD-1 Pultec, Cambridge and many other high end analog and digital EQs, and I find myself reaching for yours quite often. I love the character."
- Gene Lennon, Platinum ProducerAretha Franklin
Stanley Jordan
Freddie Jackson
Surface

"I just tried it on some overheads. It sound absolutely amazing. Sweet top end even at a 12 dB boost. Wicked."
- Martin Karlegard,
Kbros Music,
Stockholm
kbrosmusic.com

"Your ValveTone '62 just gives a perfect analouge fingerprint, even at flat settings, to every audio signal regardless if it's a vocal, a drum track or a slap-bass. I am really really impressed!

Keep up the good work, you've done a wonderful introduction to yourself with your ValveTone!"
- Dominik Wilms,
TerraTec Electronic,
GmbH

"This thing sounds GREAT! I don't know how you do it, but this baby certainly has a *WOW* factor for me.

Especially with vocals, most EQs tend to f**k the high mid and high frequencies, starting from 2.5 to 16 kHz. And when I boost up the low range with the ValveTone, I don't get mud but punch!

You certainly convinced me to move to OSX earlier than I would expect."
- David Clarkson

"OK! Congratulations, your plugin just sounds super-cool! I don't know but I think it's like an EQ and compressor combined!

Everything I put through sounds punchier and clearer! Perfect for hip hop and R&B. You have done a good job! I was looking for a long time for a plug like yours."
- Antonio Lopez
MilTon is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules