|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#14 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Mo?da ja nisam dobro napisao post, pa se pogre?no shvata ![]() Zna?i, tema je bila o likovima koji su patentirali tehnologiju koja bi koristila PCI express grafi?ke kartice za dsp procesing, tako ?to bi pretvarale audio informaciju u video informaciju, slale je grafi?koj kartici na obradu u skladu sa algoritmom koji je zadat pluginom (koji bi se otvarao kao klasi?an VST), a zatim, bi povratnu informaciju opet pretvarali u audio. Onda su se izme?u ostalog ljudi zainteresovali koliko bi pluginova mogli pokrenuti tako, pa su se na?li zapanjeni pretpostavljenom koli?inom PLUG-ova koju bi mogla da tera jedna G-force kartica novije generacije. Naravno, neko se onda zapitao za?to skupo pla?ene kartice kao ?to je UAD teraju mnogo manje pluginova, pa su onda pomenuti i tehni?ki podaci po kojima se u stvari na karticama nalaze zastareli procesori koje UAD overklokuje, i nabavljaju se po banalnoj ceni. Onda je dalje off topic i?ao o tome, za?to UAD ko?ta koliko ko?ta ?to je mnogo vi?e od grafi?ke kartice, a toliko je slabiji (jasno, zato ?to je "tira?" UAD-a mnogo manji, zato ?to je konkurencija manja, i zato da bi se kupilo vi?e kartica za jedan komp.) Tako?e se pominjalo kakve su sli?nosti izme?u GPU arhitekture i DSP ?ipova, i za?to su oni sami po sebi u stanju da obrade ve?u koli?inu sirovih podataka nego CPU, itd. Nadam se da je sada jasnije. Ja sam se samo setio te pri?e o tome kako UAD dozira procesing snagu da bi isterivao kupcima pare za vi?e kartica (koja je ako ?emo realno vrlo normalna i logi?na). Uostalom fakat je da bi i ovako mnogo ljudi kupilo te plugIn-ove, ?ak i da nema kartice, zaslu?uju to kvalitetom.]
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|