|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Pitanja u vezi kvaliteta sirovog vokal traka.
Molim vas da mi pomognete u definisanju kvaliteta snimanja vokalnog traka. Ovdje sam postavio jedan kratki uzorak, koji nije nicim obradjivan nego sirov ko od majke rodjen : http://www.streamload.com/purator003/cipela/ (File ima naziv UzorakPitanjeRumski_I.wav), ali ne znam da li je previse gaina u startu tog snimka prije ciscenja i obrade efektima. Snimljeno je u sobi sa B-1 i Tube Ultragain Mic 100. Molim za odgovore na sljedece : - imate li zamjerku na jacinu (gain) snimka, - ako je problematican a moze se spasiti sta bi ste uradili u obradi, - da li ovakav snimak popravljati sa Antares Mic Modelerom i nekim automatskim Pitch Modelerom kao Antares Autotune DX, - uvijek sam imao problema sa vokalom jer je veoma jak u srednjacima, tako da, kada sam god snimao pratece vokale, koliko god da ga skinu u konacnici se opet isticao vise od ostalih pratecih vokala. Sta raditi? Pozdrav i hvala za odgovore na pitanja. ![]() p.s. Ako neko ima istu opremu za snimanje vokala kao ja ako nije problem da mi kaze koje koristite omjere input / output na Tube-u. edit : puRe mi je upravo javio novi link i on je naveden gore. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Optimalna jacina sirovog usnimka? | cucko | Audio Produkcija - Tehnike | 13 | 16-08-2007 04:33 PM |
nekoliko pitanja u vezi slushalica | SumAnuT | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 13-05-2004 01:20 AM |