|
Vlado Georgiev poznati kantautor, producent i tvorac studija "Barba" diskutuje o produkciji sa vama |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Pozdrav Vlado!
Drago mi je sto si ovde sa nama.Izuzetno te cenim kao coveka,prijatelja,osobu koja je istrajala na svom putu... (iako nisi imao podrsku u porodici) ,a narocito zbog toga sto sve pare trosis na opremu a ne na neke materijalne gluposti. ![]() Malo je toga sto sam ovde kupio i rado slusam u zadnjih nekoliko godina,a tu se ubrajaju tvoja 2 albuma. Inace,radim totalno drugaciju vrstu muzike.Imam nekoliko pitanja: 1. Ovde si spomenuo da si radio mastering nekim Englezima sa Manley Massive Passive,Tubetech Multi-band Compressor i Waves L2... To je stvarno svetska oprema za mastering! Medjutim ovde vecina ljudi pretpostavlja da si ti sam sebi radio mastering na svojim albumima.Da li je tacno da si album slao u New York da se uradi mastering kod jednih od najboljih mastering inzenjera danasnjice? (preko Bojana Dugica) Vazno je to reci,jer ovde vecina sa foruma tripuje da sve znaju i da mogu sve da rade... (Pa onda se mogu cuti i saveti tipa da se stavi kompresor sa ratiom=1.50 pri threshold-u -36 ... !?!? ) Mislim da svako ozbiljan u ovome poslu,mastering treba da prepusti ljudima koji se samo time bave godinama... (Ogranicavam se na mastering albuma koji imaju potencijala da ostvare tiraz bar 50 000,jer je besmisleno slati albume sa prosecnim ili losim miksevima u Ocean Way recimo ![]() Zanima me tvoj komentar. 2. Posto aktivno ucestvujes u borbi protiv piraterije,zanima me tvoje misljenje o razvoju situacije ovde u naredne 2-3 godine...Da li ima izgleda da ce se situacija poboljsati i moci da se zivi od autorskih prava? 3. Pre godinu dana sam cuo inostranu verziju pesme "Tropski bar" (mislim da je neki Italijan pevao).Strofe iz Tropskog bara su identicne kao melodija u toj pesmi. Da li znas nesto o tome i o cemu je rec? Ovo te pitam jer sam kada sam to cuo ...pomislio...pa zar i ti Vlado!? ![]() Pretpostavljam da ste tu pesmu napravili vise iz zezanja da bude letnji hit. Dok sve pesme sa dva albuma verujem i osecam da su 100% iskrene,originalne itd... Toliko za sada... Pozdrav! |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
E-kupovina i jos nekoliko pitanja... | Ficus | Razno | 1 | 05-09-2009 05:57 PM |
Nekoliko trance pitanja | markoff | Audio Software | 34 | 12-09-2006 01:52 AM |
nekoliko pitanja u vezi slushalica | SumAnuT | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 13-05-2004 01:20 AM |