|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Izgleda da sam bio promasio mjesto gdje sam trebao napisati ovaj tekst. Ali nema veze! Daklem :
Jo? jedared ?elim vam svima sve najbolje u 2005. Ovo ?to sam poslao je probni snimak jer sam skoro kupio ne?to nove opreme i novih softvera. Po?to sam ga kompresirao u mp3 sa 11:1 od zvuka ni?ta ; pojavio se neki reverb u prvom planu, te neke visoke frekvencije kao da neko pili po klavirskoj ?ici. Ali valjda je ne?to ostalo za va?e osjetljive u?i. Ja sam snimatelj - amater, i u prvom redu pi?em pjesme, komponujem i radim aran?mane. Ova pjesma se zove "He loves me!" i napisao ju je neki Peterson (Amer). Ovo je ina?e vokalna kompozicija, a ja sam je aran?irao kao instrumentalnu, izvr?io odabir instrumenata, dao joj sound u mojoj verziji. Odabrao sam je zato ?to je makar na oko jednostavna za uradit i snimio sam je na samo 11 trakova. napomena : kod mene ne mo?ete ?uti nekakvu caku ili novinu u tehnici snimanja. ?ak mo?e biti i 'odbjeglih' ?injela, timpana, basovih nota, mo?da i poneki peak. Zato molim sve vas da mi uka?ete na proma?aje i ukoliko ste voljni otkriti ?ta od va?eg bogatog znanja koje ja nemam, da mi udijelite koji dobar savjet i recept za odabir instrumenata, instrumentalizaciju, miksanje, mastering, .... Narode, samo pi?ite : "Ne valja ovo", ili "Ne valja ono". Ali, molim vas ne ostavljajte me sa saznanjem ?ta ne valja a da mi ne date i recept KAKO DA URADIM KAKO TREBA. Valjda ?u znati da ovo podignem na Rumski. Va?a Cipela iz Cipelgrada. Evo ga - objavljeno je na http://www.streamload.com/purator003/cipela http://www.streamload.com/purator003/cipela |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ko je ko na Rumskom | OFF | Pricaonica | 195 | 27-05-2013 07:24 AM |
Stajanje - prvenac | alfom | Pricaonica | 5 | 08-12-2008 10:41 AM |
Za sve na Rumskom | master29 | Pricaonica | 12 | 27-05-2008 09:36 PM |
Producentski prvenac | Arthur | Promocija radova | 18 | 25-02-2008 01:02 AM |