|
|||||||
| Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#7 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Kao prvo - ja imam studio ustvari vise kao jedan skladateljski studio koji je akusticki tretiran (regenerat i piramidalne spuzve, bas trapovi od gips ploca...) jer se nije dalo raditi prije tog tretmana nikako. Od opreme su NUZNI dobri monitorci... ja imam alesis M1 mkII. Zadovoljna sam za date novce (oko 4O0E par). Potreban je neki kontroler iliti klavijatura. Ja koristim roland xp sa koma klavirajaturom za ne-virtuozne dionice..... i clavinovu yamahu za sviranje klavira. U slucaju sveg u jednom, trebalo bi neku bolju klavijaturu mozda roland A-33 npr. Zatim. Mic i mic predpojacalo. Ja sam uvijek za varijantu - kupi pravu stvar jer s losima se uvijek gubi.... napredujes i zelis bolju pa zezancija s tim promjenama.... Kod mene je varijanta lampaskog predpojacala i mica (za glas, violine, gitare) jer volim takav zvuk.... Mixeta - ako mislis vise instrumenata snimati odjednom.. da treba. Ako NE mislis vise toga snimati odjednom onda je jedna slatka mala spravica idealna za sve popikati. A to je mackie BIG KNOB. Sto jos treba..... svasta.... ali za pocetak je ovo dovoljno. Naravno, dobar komp i sto bolja kartica (UAD-1 npr.). Jooooooooooj..... zagorilo mi cokoladno mlijeko..... sve je u dimu....
|
|
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|