Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 14-11-2004, 05:40 PM   #11
kran
Junior Member

kran's Avatar

Pozdrav svima na forumu

Drago mi je da postoji ovakvo mjesto
Dosta dugo sam pasivan posmatrac ovog foruma, par puta sam pokusao sa registracijom ali nije islo, ali sada sam uspio Cini mi se da je ovo mjesto na kojem se mogu predstaviti
U DAW-u sam otprilike 7-8 god. (malo vise ili manje ? nebitno), poceo sam sa nekim celeronom i zvucnom ?nemam pojma?; ustvari comp sam uzeo samo zbog pisanja nota...
Poslije je dosla neka Yamaha kartica, ?192nesto?, pokazala mi je da comp moze biti solidan magnetofon, a ja nisam nista drugo ni trazio. Kakav internet

A onda je krajem proslog stoljeca dosla Terratec EWS88MT, preko nekih kanala jer se u HR nije mogla legalno nabaviti, nisu imali dealera, i to je bio pun pogodak...comp sam nadogradio na PIII 1Ghz, 512rama (vise nije islo)... neko vrijeme sam radio i na dvoprocesorkoj confi, raid ovo-ono...

Prije nekih godinu i pol kupio sam ESI WaMi Rack 192X i to je zmaj
Ne zanimaju me sintisajzeri niti sempleri, ona pokriva jako dobro ono sto ja hocu a to je cisti wav... kompjuter sam promijenio (stari je otisao klincima) i sada je baziran oko PIV 3GHz, 2giga rama, 2x raptor u raidu + 1x200WD +1x40WD (sistem), confa radi vec godinu i pol bez problema

Na poslu (jer ukradem nesto vremena) imam AMD2500+, 1Gb rama i EMU1212, jos je istrazujem ali cini mi se jako dobra

Kao sto vidite imam tri relativno vrhunske kartice i vjerovali vi meni ili ne ne vidim neku razliku u finalnom proizvodu ? pjesmi na bilo kojoj da radim. Bito mi je da imam dobar mag

Pozdrav svima

Kran
kran is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules