|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima na forumu
Drago mi je da postoji ovakvo mjesto Dosta dugo sam pasivan posmatrac ovog foruma, par puta sam pokusao sa registracijom ali nije islo, ali sada sam uspio ![]() U DAW-u sam otprilike 7-8 god. (malo vise ili manje ? nebitno), poceo sam sa nekim celeronom i zvucnom ?nemam pojma?; ustvari comp sam uzeo samo zbog pisanja nota... Poslije je dosla neka Yamaha kartica, ?192nesto?, pokazala mi je da comp moze biti solidan magnetofon, a ja nisam nista drugo ni trazio. Kakav internet ![]() A onda je krajem proslog stoljeca dosla Terratec EWS88MT, preko nekih kanala jer se u HR nije mogla legalno nabaviti, nisu imali dealera, i to je bio pun pogodak...comp sam nadogradio na PIII 1Ghz, 512rama (vise nije islo)... neko vrijeme sam radio i na dvoprocesorkoj confi, raid ovo-ono... Prije nekih godinu i pol kupio sam ESI WaMi Rack 192X i to je zmaj ![]() Ne zanimaju me sintisajzeri niti sempleri, ona pokriva jako dobro ono sto ja hocu a to je cisti wav... kompjuter sam promijenio (stari je otisao klincima) i sada je baziran oko PIV 3GHz, 2giga rama, 2x raptor u raidu + 1x200WD +1x40WD (sistem), confa radi vec godinu i pol bez problema Na poslu (jer ukradem nesto vremena) imam AMD2500+, 1Gb rama i EMU1212, jos je istrazujem ali cini mi se jako dobra Kao sto vidite imam tri relativno vrhunske kartice i vjerovali vi meni ili ne ne vidim neku razliku u finalnom proizvodu ? pjesmi na bilo kojoj da radim. Bito mi je da imam dobar mag Pozdrav svima Kran |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sugestije za konfiguraciju | SubSonic | Computer Hardware | 7 | 22-02-2009 10:13 AM |
Sta vi kazete za ovu konfiguraciju??? | stacato | Computer Hardware | 48 | 14-02-2009 10:43 PM |