Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 27-09-2004, 08:26 PM   #1
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Default Stvaranje MATRICE ?

Ajde da vidimo kako se rade matrice tj kako tko radi matrice i koja iskustva ima
Naime jedan ja?i studio ima sistem da midi instrument samplira (ili Synth) na "suho"(bez eff) te ga konvertira u wav i kao takav tek onda farba i obra?uje.Dakle svaki instrument i drum kojemu posebno stvara kik , snare , HH..itd.Tako rade i to dobro zvu?i !? I to sve rade u Hallionu sa Akai-evim samplima (ve?ina).
Ja sve instrumente u Cubaseu sampliram dodaje synte itd. ?ak i ne?to uzmem i od Reasona. A drum radim u Battery po kanalima i odmah na "licu mjesta" sve obradim ovisi ?ta treba (Comp. EQ rev. delay...itd). To sve kada sam zadovoljan donekle sa zvukom ali da mi slika bude dobra po panorami konvertiram u wav 24 bit. Onda to sve polakiram u Wavelabu maximiziram EQ ako treba prije Maxima vrlo malo Compressora i kad samzadovoljan FINE render sa UV22 HR u 16 bit te u Wav (normalno podesit na 16 bit).
Slika matrice mi je dosta dobra... tj ni?ta revolucionarno lo?ija od dalekoo boljeg studija
od mojeg.
Kakva su va?a iskustva ...? Kako vi radite ? Kojim postupkom ?Znam da ve? o tome bilo rije?i ali sad su mi oni malo poljuljali mozak...! : :

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules