Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-08-2004, 03:47 PM   #1
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Opet taj mastering

Znam da zvuci glupo, ali rekao bih da nije u pitanju tripovanje...
L&M (elem), nikada nisam bio zadovoljan kvalitetom master trake snimljene u Cubase-u. Juce sam probao sledeci metod:
-Otvorim Cubase project
-Na masteru CW Mixera prikacim diter shaper i podesim ga na 16 bit-a
-Otvorim Sound Morge
-Pustim Cubase da reprodukuje, a u Sound Morgeu to lepo snimim na 44.1 KHz i 16 bit-a

Cini mi se da se tako odradjen master cuje lepse i mekse nego kada ga snimim u Cubase-u i kasnije resemplujem sa 48 KHz 24 bit-a na 44.1 KHz i 16 bit-a u Sound Morge-u. Ko sto rekoh, znam da zvuci smesno, ali izgleda da je stvarno tako. Sada me malo buni redosled... Hmmm... Da li LinMB kompresor i L2 ultramaximizer odraditi kada je traka na 48 KHz i 24 bit-a, ili kasnije, kada dodje na 44.1 KHz i 16 bit-a? Logicno bi bilo da treba iskljuciti sve dither shapere (na masteru Cubase-a, u LinMB kompresoru i na L2 ultramaximizeru) i dither shaper dodati na samom kraju...

Da ja nebih nagadjao i experimentisao dalje, neka kaze neko ko zna pravi redosled i postupak, takodje bih da cujem od ostalih kakva su im iskustva sa snimanjem master trake u Cubase-u i sta misle o ovom sto sam ja izneo kao verovatno bolje resenje.

P.S. Po savedu Deje Vuckovica (dvuckovic) sam na poslednjoj pesmi (jos nije gotova) glavne midi trake bacao u wav kroc cevni preamp i mogu da kazem da sam mu vise nego zahvalan na savetu jer se trake zaista bolje cuju i lakse mixaju!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules