|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Mason
|
![]()
Znam da zvuci glupo, ali rekao bih da nije u pitanju tripovanje...
L&M (elem), nikada nisam bio zadovoljan kvalitetom master trake snimljene u Cubase-u. Juce sam probao sledeci metod: -Otvorim Cubase project -Na masteru CW Mixera prikacim diter shaper i podesim ga na 16 bit-a -Otvorim Sound Morge -Pustim Cubase da reprodukuje, a u Sound Morgeu to lepo snimim na 44.1 KHz i 16 bit-a Cini mi se da se tako odradjen master cuje lepse i mekse nego kada ga snimim u Cubase-u i kasnije resemplujem sa 48 KHz 24 bit-a na 44.1 KHz i 16 bit-a u Sound Morge-u. Ko sto rekoh, znam da zvuci smesno, ali izgleda da je stvarno tako. Sada me malo buni redosled... Hmmm... Da li LinMB kompresor i L2 ultramaximizer odraditi kada je traka na 48 KHz i 24 bit-a, ili kasnije, kada dodje na 44.1 KHz i 16 bit-a? Logicno bi bilo da treba iskljuciti sve dither shapere (na masteru Cubase-a, u LinMB kompresoru i na L2 ultramaximizeru) i dither shaper dodati na samom kraju... Da ja nebih nagadjao i experimentisao dalje, neka kaze neko ko zna pravi redosled i postupak, takodje bih da cujem od ostalih kakva su im iskustva sa snimanjem master trake u Cubase-u i sta misle o ovom sto sam ja izneo kao verovatno bolje resenje. P.S. Po savedu Deje Vuckovica (dvuckovic) sam na poslednjoj pesmi (jos nije gotova) glavne midi trake bacao u wav kroc cevni preamp i mogu da kazem da sam mu vise nego zahvalan na savetu jer se trake zaista bolje cuju i lakse mixaju!
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet ja :D | Arthur | Promocija radova | 9 | 13-11-2007 02:28 AM |
Opet taj mastering... | dacko | Audio Produkcija - Tehnike | 64 | 21-07-2005 12:35 AM |
Opet ja! | X-Dreamer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 16-07-2005 08:49 AM |