Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 20-11-2003, 12:25 AM   #1
File
Senior Member

Default space

Planiram napraviti kontrolnu sobu, jer ju nikad nisam imao, a (naravno) bez nje se ne mo?e....bez nje ne mogu raditi zvuk u realnom vremenu.....nego:snimi, stani, preslu?avaj, ?timaj.......Nju bi izgradio u obliku trokuta.....obadva zvucnika bi i?la iz jedne plohe tog zida(trokuta), a ja bi sjedio u ?o?ku......da li je to ispravno.....hocu li tako dobiti deformaciju zvuka.....i sve one spike o space-sound continumu?........i kako bi najbolje mogao "istreshati" taj projekt (istreshati-?to manje novca potro?iti). Samo mi je bitno - da ja mogu zatvoriti vrata te sobe i ne cuti zvuk ?to dolazi izvana.....Koji je materijal dobar za izolaciju zvuka.....ne spominjite gipsane ploce----preskupo..........ja bi vi?e neku ovakvu verziju: tepih-drvo-sloj stiropora-drvo-pa opet tepih........
Dajte mi svoj predlog......budite kreativni.........thanx!
File is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules