Thunderbolt i PC?
pozdrav drugari!
imam par pitanja oko nekih nejasnoca pa se nadam da kolektivno mogu naci pomoc, a verujem da jos nekom moze da koristi diskusija.
dakle, u poslednje vreme je stadard audio interfejsa iliti kartica znatno podignut, pa se cini mi se, nekako se brzo preslo sa firewirea na thunderbolt, a isto tako cini mi se da ce se taj standard i zadrzati. Skoro sve mid-high end audio karte i proizvodjaci vise cak i ne nude usb kao opciju vec se direktno forsira thunderbolt konekcija, sto ima svoje mane i vrline za nas korisnike jelte...vecina je prvo bila namenjena Mac korisnicima, ali se otvorilo i trziste za PC korisnike, naravno uz to, su se i maticne ploce razvijale i vecina njih dolazi vec sa thunderbolt portovima - ali, sta je sa nama koji jos nemamo te najnovije high end maticne ploce ali smo PC korisnici?
znaci, moje neko pitanje je, koje su opcije i da li su te opcije stabilne za PC korisnike ako zelimo da kupimo neku mid-high end audio kartu sa vecim brojem i/o i thunderboltom? da li postoje pci-pcie kartice ili thunderbolt hub-ovi? usb3-to-thunderbolt? da li je preko njih stabilna/brza konekcija ili se ipak mora menjati ploca/procesor itd... da li se jednostavno moze naci, kupiti TB hub, kao sto su usb hubovi, i da li to ne smeta stabilnosti? koliko je i da li je ustvari TB konekcija smanjila latenciju ili povecala protok pa se zbog toga preslo na taj standard ili je to jednostavno preuzet mac standard?
mozda su moja pitanja malo pocetnicka, ali eto, ne razumem se toliko oko novijih karti i pc komponenti, ne jurim najnovije i ne pratim toliko, radim na rudawu ali eto doslo je vreme da se uzima neka nova karta a izbor se uglavnom svodi na tb konekciju...
|