Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-05-2017, 12:25 PM   #1
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default EMU 1820 totalni haos

Mislim da sam na ovom forumu već pisao o nenormalnostima koje sam imao, i, nažalost, imam sa karticom Creative EMU 1820. Pravljena je u eri XP-a, i za Windows 7 64bit postoje samo neki BETA drajveri. A BETA, ko BETA, nekada radi, nekada zeza. I poÅ¡to zeza, vi onda čačkate, čačkate, istražujete, sve dok ne pronađete kombinaciju koja iole radi stabilno, ako je to, naravno, moguće.

Elem, poenta je u tome da je PatchMix 32bitni, a drajveri, kao Å¡to rekoh, BETA i 64bitni, pa kada uparite to u W7, dobijete pičvajz u vidu klipovanja, krckanja, pucketanja, jednom rečju nenormalnog ponaÅ¡anja karte, i to, na kanalima koji su mikrofonski i linijski. Dakle, neupotrebljivo!
Ali, samo na 48kHz! Kada prebacite interni clock na 44100Hz, i u System Settingsu takođe namestite na istu hercažu, ludovane padne na nulu i onda može da se radi, da se snima, ali, opet, isključivo ako su projekti podeÅ¡eni na 44100 Hz.
I tako sam i radio. Tako je jedino i moglo.

Međutim, malo malo, pa dođe do "proboja" problema i na takvom podeÅ¡avanju. Ja restartujem komp, ili, joÅ¡ čeÅ¡će, restartujem Session u PatchMix-u, u kojem sam podesio sve kako treba na "blaženu" frekvenciju, i ta neprijatna iznenađenja sam tako reÅ¡avao, i reÅ¡avam. Ali poÅ¡to mi je supruga u nekoj Å¡emi gde treba da čita ofove kući, a ja na poslu, pa nisam pri rucu da majstoriÅ¡em, morao sam da joj napravim projekte, podeÅ¡avanja i tome sl., da joj, Å¡to bi se reklo, sve bilo ka klik.

Ali, avaj. EMU zna da bude vrlo neprijatna, da udari kada se najmanje nadaÅ¡, a naročito voli "piletinu", koja nema pojma kako da joj doaka.
Snimak joj je bio kao da se trudila da bude sa prastarih LP ploča. Očaj.

Da sam bio tu, ja bij je Å¡okirao par puta, na jedan, drugi ili peti način, i ona bi se ustabilizovala, ali nisam, i neću, i to je sada problem.

Zašto ovo pišem?

RazmiÅ¡ljajući kako ovo da reÅ¡im, a da ne dajem pare koje nemam, reko' ajde da j napravim dualboot, pa da lepo instaliram sve po JUS-u na XP-p, i onda neka snima i edituje u tom OS okruženju, poÅ¡to je karta i pravljena za njega.
Međutim, baticeeeeeeee, hororčin! Karta sad ne radi na 48KHz ni u Windows XP-u. Potpuno isti simptomi. Kako je bre to moguće. Å*ta je moglo da ode? Njen kabl nije pomeran od kada je kupljena, znači, nije drndano, čuva se, mazi i pazi... BaÅ¡ sam zaglibio s ovim.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules