Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 29-02-2016, 10:44 AM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: uplitanje artista u vaš rad

muzicka produkcija i miksanje je 50% znanje i 50% medjuljudski odnosi, politika, poverenje itd itd.
Vrlo je bitno da se pokusa skuziti sta "artista" zeli, ko su mu uzori, sta se njemu svidja od muzike i sta slusa, itd itd. E sad, za to se kod nas nema vremena. Kad dodjes u tezgaroski studio, svi se stegli, atmosfera losa, itd...
Klijent je taj koji treba da izdje srecan iz studija a snimatelj / producent / miksadzija treba da se uklopi u to (ako hoce da ima posla od toga sto radi)..
ja sam imao toliko puno losih pesama koje su mi slali da popravljam ili remiskujem i da cesto radim nesto sto klijenti zele (insistiraju), ali vazno je da su oni bili zadovoljni, da su platili a ja da sam uradio najbolje sto sam mogao IAKO mi se nije svidjala direkcija. Samo jedan klijent je posle priznao da pravac u koji su otisli nije radio (kao sto sam im skrenuo paznju na pocetku) ali je bilo, nema veze, nije tvoja greska...

Svojevremo je bio intervju sa Jimmy Jam & Terry Lewis-om o tome kako su radili prvi album za Janet Jackson (koji je u ono vreme pokidao i izbacio Janet u stratosferu). Kad su se upoznali , druzili su se, izlazili u klubove, restorane, zezali se, pricali..i kad je Janet posle nedelju dana pitala "a kad cemo bre da pocnemo da radimo na ploci?" Oni kazu, "pa poceli smo pre 7 dana...vec znamo puno o tebi, tvojim ukusima, sta slusas, o cemu volis da pricas itd itd..."
DaBear is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules