Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-09-2014, 09:19 AM   #7
meelosh12
Junior Member

Default Re: Buzz na mikrofonu na Scarlett Studio paketu

Quote:
Originally Posted by milanCHE View Post
ako ti je od neke pomoći,moj drug je imao identičnu stvar,samo sa drugim preampom....posle silnih zezancija i raznih drugih kablova,palo mi je na pamet da probam XLR kabl koji ja koristim....sam sam pravio sve svoje kablove,i evo desetak godina,ako ne i koju vi?e, ih koristim besprekorno....OBAVEZNO odradim jednu stvar koju sam imao prilike da vidim da često ne rade ni na nekim skupljim "brendiranim" - svaki kabl propisno "uzemljim",dakle videće? na shemi sliku 2 i biće ti jasno...pinove na mu?kim i ?enskim 1,2 i 3 sukcesivno povezujem svaki sa odgovarajućim sa svakim sa druge strane (npr. ako ti crvena ?ica u mikrofonskom kablu ide na ?enskoj strani na pin 2, onda ista ide i na pin 2 na mu?koj...ako druga (recimo plava) ide na pin 3 na jednoj, onda ista ide na pin 3 i na drugoj ....ako okolna "pletenica ide na pin 1 na jednoj, ista ide i na pin 1 na drugoj strani...ono ?to ja obavezno premerim unimerom je da li je pin 1 na kablu kratko spojen za oklop .tj.metalni deo-kući?te i ako nije,onda to obavezno uradim....dovoljno je sa jedne strane kabla....
sa takvim kablom NIKAD nisam imao nikakav problem,kamo li ?um,buzz i sl....

Pozzzz

Ja sam slab sa tim stvarima oko elektronike i nisam mnogo shvatio sta si pisao ali ako bi tvoja metoda resila moj problem onda nemam sta da dodajem sem da te pitam gde i kako moze da se nabavi takav kabl koji ti radis?
meelosh12 is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules