Re: Pomoc pri kupovini nove klavijature - za bend i demo snimak
Ok, izgleda da sam pogresno razumeo. Ne verujem da sve znam, treba mi ipak neki savet od "starijih" koji se duze bave ovim. Naime, nisam ni ja vise tako mlad, imam skoro 36 godina i mozes misliti kako se osecam kao pocetnik na ovom polju, ali volim to sto radim. Voleo bih da za svoje pare dobijem najbolje moguce. Posto sam nabrojao par modela raznih proizvodjaca, voleo bih da mi nekoliko ljudi preporuci nesto od toga, jer kao sto rekoh, to je bilo "na prvo slusanje", prvi utisak moze da prevari, a i nisam ih probao uzivo. Da ne bih slusao okolo 10-15 klavijatura, jer i sa vremenom stojim slabo, kao i svako ko radi, a jos imam i prilicno ispunjeno vreme, voleo bih da mi nekoliko ljudi skrati ovaj deo i da izolujem 2-3 klavijature. Nadam se da sam sada jasniji. Ako trazim previse, izvinjavam se, ali ne trazim da mi ulaze ljudi u kompletne opise, samo da sa dva-tri reda kazu zasto je po njima neka klavijatura bliza onom sto meni treba od drugih. Opet, izvinjavam se ako previse trazim...
Jos samo pitanje za one koji poznaju Korg X50. Da li je zaista tako osetljiv kao sto pricaju, da li su mu dirke lomljive i sl? Naravno da necu namerno da ga treskam, ali ako ga cuknem negde usput? Da ga stavljam u kofer obavezno?
Evo jos jednom da podsetim na modele koji su mi interesantni :
Juno DI, Roland G 800, Roland XP-10, Korg N5, Yamaha V50, Korg N364, Yamaha CS2X, Korg X50, Roland GW8E V2.0, Korg I3, Korg PA 50, JUNO D, Roland D50, Solton Ketron MS5
Last edited by aleksrb; 04-04-2014 at 02:26 PM.
|