|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Jeste, ja kad sam prvi put procitao za secenje kicka i basa silno sam se iznenadio. Medjutim, kad covek jednom proba, onda uvek to koristi.
Ponekad je pozeljan Notch EQ na kicku ili basu redje na oba. Znaci onaj veoma uzak i po potrebi dubok EQ. Pustis sto glasnije loop, slusas pazljivo i trazis gde je najcistije a pritom najuzbudljivije. Taj low-end i groove su u elektronici najvazniji, recimo 51% posla. Pa i vise. Posle je lako uklopiti dobru melodiju itd. Sve sto nije kick i bas seci ispod 150-200Hz s high-pass filterom kao sto rece kolega. Ali na kraju najvazniji je izbor elemenata, nijedan pocessing nije carobni stapic... I najboljim producentima se verujem desava da ne mogu da izvuku mix i ako naidje takva situacija jednostavno ne treba gubiti vreme! Tvoj mix ne zvuci toliko "boomy" tj. low-end je pristojan (mada nisam pustao glasno), ali imas u ovom pomenutom opsegu 200-700 neku prljavstinu i mora nesto da se secne. Instrument koji ti se, prepostavljam, dopada SAMOSTALNO bice "osakacen" ali ce dobro da zvuci u mixu - sto je najbitinije ![]() Sredjivanje low-enda moze da potraje i nedelju dana jer to je muzika koja se pusta veoma glasno i ako mix ima Broom, Boom i sl. ima da se razbezi cela diskoteka ![]() Kad pogodis dobitnu kombinaciju ne menjas je ![]() Ja jos uvek nisam pronasao neki svoj zvuk. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Resempling u projektu...? | OFF | Audio Software | 6 | 01-03-2012 10:38 AM |
scroll ne radi samo u jednom nuendo projektu | voomighty | Audio Software | 2 | 08-11-2008 05:21 PM |