|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#17 |
Superoperater
|
![]()
@AudioStorm
Ne mora da se optereti "do daske" da bi se merilo nesto, nije ovo nikakav "showcase" racunara, vec samo test da vidimo sta se isplati pazariti danas. Eto vidim vec da je npr 2600 malo slabiji od novije klase procesora, za malo - ali dovoljno. Da ja sada krenem da kupujem CPU, verovatno ne bih uzeo 2600, ili i5... 3D modelovanje i rendering rade drugacije od VSTova i koriste procesor na drugaciji nacin. Kod renderovanja modela, veliku ulogu u brzini igra multithreading, jer je priroda tih algoritama takva da potpuno efektivno iskoriscava sva jezgra. Kod muzickih plaginova to nije slucaj (nisam ovo sam izmislio, majke mi, citao sam kada sam gledao zasto se ne moze GPU graficke kartice dovoljno efikasno primeniti na VST svet) Sve su ovo slicne masine, dok ne vidimo nesto drasticno drugacije, ne mozemo ocekivati neke vece promene. @frag ASIO pokazuje neku "svoju" vrednost, koristio sam Massive i on je lepo rasporedio na sva jezgra svoje opterecenje, zato su i ocitavanja slicna. Da je jedno jedino jezgro bilo optereceno (neki "neoptimizovan plagin, tako nesto), a sva ostala da su na nuli, ASIO bi i dalje pokazivao veliku vrednost, dok bi task menadzer bio na 10ak posto... Kod SkyNeta je u pitanju noviji Cubase, mozda drugacije pokazuje ASIO performance... Zato sam rekao da postujete Task Manager snapshot sa svim jezgrima, da bi se videla realna situacija. Zao mi je sto nemam Cubase 7 kod sebe, pa da testiram i na njemu - C5 vs C7 ![]() p.s. proverite molim vas, da nije massive otisao na ECO kvalitet renderovanja, to izgleda ne pamti kako treba... |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ableton Live 4/5 Benchmark | puRe | Audio Software | 6 | 27-07-2005 12:35 PM |