|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Nema veze, inace, ko ne zna - top liste se prave ISKLJUCIVO po broju prodatih / download -ovanih primeraka u 7 dana. Zato svake nedelje izlazi nova lista, koja se posle koristi za razne statistike...pesme idu dole gore.. Znaci ko proda najvise ploca u jednoj nedelji - on je No.1 . Ima ih koji polako prodaju preko cele godine, nabiju na kraju veliki tiraz, ALI nikad nisu imali puno prodatih u jednoj nedelji za No.1 . Jasno...?? Neko se zalama i gleda kako neki album ima tiraz od 600.000 na pr. a neko ko je tek izasao ove nedelje je na pr No.1 ..sa prodatih 120.000?? Tih, recimo 600.000 komada su akumulirani broj za neki vremenski period (total sales) a pozicija na listi je stanje prodaje iz nedelje u nedelju. Kad smo kod Daft Punk-a, u drugoj nedelji, prodaja njihovog albuma je opala za 73%...sad ce da tinja...do sledeceg hita. Onda ce oni koji nisu kupili "na prvu loptu" mozda kupiti...pa treci singl..pa koncerti itd,,svaki taj neki dogadjaj malo pogura prodaju. Vidim da puno forumasha ne kapira kako charts funkcionisu, pa reko' da objasnim.. Inace - Youtube lajkovi se ne racunaju na nikakvim listama.. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Daft Punk promo | DADDY Z | Razno | 26 | 16-07-2013 02:58 PM |
Punk- rock mix | pank | Promocija radova | 9 | 13-12-2012 01:50 AM |
Daft Punk's High Life Sample | Mika Technika | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 22-08-2011 05:25 PM |
duft punk RMX | max013 | Promocija radova | 0 | 08-05-2011 12:15 AM |
Daft Punk, Sebastian Tellier producing studio | yoloko | Razno | 4 | 04-12-2009 03:31 PM |