Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-06-2013, 03:53 PM   #1
frag
Member

Default Orange Vocoder 2.0 (PC VST)

Evo dok podesavam novu masinu, neka nova korisna iskustva

Naime, opste je poznato da Orange Vocoder 2.0 ima MIDI podrsku, ali da to ne funkcionise u Cubase 5 i vise, kao i drugim novijim sekvencerima. Ako pogledate forume preko Google-a tesko cete naci neko resenje.

Medjutim, postoji jednostavno resenje...

Potrebno je da OV2 ucitate preko nekog VST wrapper-a, ja koristim Xlutop Chainer. Znaci, ako OV ide na audio traku, ucitate prvo Chainer na insert-u pa onda u njemu OV. Onda napravite MIDI traku, i na MIDI output-u odaberete Chainer s odgovarajucim MIDI kanalom. I to je to! Dobri stari OV2 na bilo kom novom sekvenceru.

Ja sam to vec radio kad sam podesavao XP, a sad sam morao ponovo da "naucim". Ma znam da je radilo, i onda se setim.

Taj Orange Vocoder je pom misljenju neprevazidjen, built-in synth zvuci sjajno, cak bih odabrao njega naspram nekog skupog legendarnog hardware-a. Zabavno je videti natpis (c) 1998 Prosoniq Doduse, v2.0 je cini mi se posle 2000.

Stvarno klasika od plugin-a. Za PC se vise ne radi, a za Mac postoje novije verzije za koje svakako nije potreban wrapper.

frag is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules