|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Sorry Bockie, Awacs je u pravu, poenta je u tome "kako se svira bubanj", a ne da se skonta razdvajanje noge i ruke, ili tako nešto.
I u naslovu same teme aludirao sam na "sviranje" preko kontrolera. Ponoviću, činjenica da na jednoj strani pod prstima imam nešto što izgledom i ergonomijom nema nikakve dodirne tačke sa pravim kompletom bubnjeva, a daje taj zvuk, i grafički prikaz bubnjeva koji sve vreme sugeriše upravo na suprotno, dakle, na realno stanje stvari, iskreno, pomalo su frustrirajući za nekoga ko nikada nije svirao taj instrument. Zapravo, nije reč toliko o frustraciji, nego situaciji koja ti voljni sistem pokreće na razumevanje pravog instrumenta. Mada, a to kao laik priznajem da mi je velika nedoumica, nisi siguran je li ovo pravilan način razmišljanja ili stramputica. Naposletku, bubnjarevu nogu mora simulirati moja ruka, i eto ti belaja za klikere. No, neizmerno hvala za ovu YouTube smernicu aka JeremyElisMusic, kao i za savet o neodbacivanju groove biblioteka kao doista najlogičnijem izvorištu informacija koje mi trebaju. Ipak, Awacks, kada govorim o tome, red je da ti pojasnim zbog čega sam u startu isti metod gurnuo u stranu. Naime, previše mi je brz vizualni prikaz kada se rade naročito komplikovani prelazi, na primer. Virtualni bubnjar, nalik na pravog (a koji, zapravo, to i jeste ![]() Eto, između ostalog, i zbog toga sam se vodio mišljenjem da je video-škola realnog bubnjarstva pravi put, jer se tu početnici uče korak po korak, a brzina i tehnika, kao i u svakolikom muziciranju dolaze vežbom i vremenom. Skontaću več šta mi je činiti, ali, s obzirom na neke ovde smernice i zaključke koje sam na osnovu njih doneo, biće neko pasirano rešenje. ![]()
vidju bre Last edited by Igor; 28-11-2012 at 04:55 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|