Quote:
Originally Posted by DaBear
..kaze momak, pricajuci iz njegovog (novog) studija..."Mislim da 99% ljudi koji danas prave studio, prave gresku misleci da je oprema (hardware) sve!
Kad smo pravili ovaj studio, hteli smo da slusanje, zvucnici i akustika budu perfektni - sve ostalo vise nije vazno!
DAW i software su sve sto vam je potrebno..
Mi smo sve pare potrosili na sobu, praveci je od "nule" (od pocetka) da bude sto udobnija za rad.."
lepo kaze...
PS - dalje u tekstu kaze: "sve sto vam treba u studiju su dobri monitori, dobra akustika i dovod svezek kiseonika !!" hehehe..
|
To kaze covek koji nikada nije napravio ni jednu svoju stvar. On samo sedi u studiju, kod nekog drugog (Feri Korsten i slicni) i govori sta mu se svidja, a sta ne. Tako da uz sav respekt koji imam prema njemu zaista nije realno uzimati njegovo misljenje kao kompetentno. Taj studio koristi za snimanje radio emisije i za snimanje mixeva sto je opet glupo jer mix i radio mozes snimis i na gajbi. Ali dobro, ima se moze se, pa sto da ne.
Moj komentar se ne odnosi na kvalitet prostorije i tu se potpuno slazem sa svima. Najbitnije je slusanje. U zavisnosti kakvu muziku pravis zavisi sta ces koristiti i sta ti treba, Arminova muzika moze da se radi full ITB kao i ostatak trenutno popularne pop muzike i tu se skroz slazem da je daw dovoljan.
Ako cemo da se potkacimo price oko Itb/Otb moje iskustvo je da ima razlike i to mnogo. Ja sam presao iz ITB na hibrid Itb/Otb i bas mislim da se mnogo brze dolazi do rezultata koriscenjem Otb sprava posebno compresora i EQ. Ima nekih sprava koje jos nisu uspeli da spakuju u plugin mada verujem da ce se i to desiti vrlo brzo.