Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 22-09-2012, 01:03 PM   #1
markolakicevic
Junior Member

Default Savet za "live" svirku

Pozdrav!
Sa ovoga foruma, stekao sam puno znanja vezanih za miksovanje i dobio poprilican broj odlicnih saveta od miks-mastera, pa bih zeleo da vam dam skoram, amaterski, savet u vezi sviranja uzivo, preko amp simulacija.

Oko dve godine se bavim miksovanjem i celo vreme sam imao problema sa zamucenim tonom i losim frekvencama. Tek sam psoel godinu dana shvatio da je problem do kabinet simulacija. Pokusavao sam i pokusavao, ali zaista je bilo tesko postici kvalitet zvuk sa salbim i starim interfejsima i preampima. No skoro sam otkrio "caku" kod live sviranja. Igrom slucaja, povezem na output moj gitarski kabinet. Imam 1x12 cab, jer za sbu mi vise ne treba. Svirao sam preko amplitube-a i niakko nisam bio zadovoljan zvukom....opet ona munoca i nedefiinisanost, cak jos gora nego na monitorima. Malo sam razmislio i shvatio da u ovom slucaju ja bodem virtualni kabient u pravi kabinet. Bypass-ovao sam amplitube cab i dobio zapanjujuce rezulatate. Do sada najbolji zvuk, kako za klin, tako i za distorziju. Iznenadejn sam kako simulira peavey 5150 i boogie. Mutnoce nema i distorzija je prilicno jasna. Jednostavno, virtualni kabineti su previse losi napravljeni. Nema koji kabinet nisam probao, i orange cabs, i guitar hack i redwirez, ali ni jedan nije mogao da pridje realno kabintu ( cak na monitorima koji su mnogo bolji od kabineta, vitrualni kabinet unisti taj kvalitet).
Ukratko, ako svirate uzivo, kupite jedan dobar 30-40 w ( za sobu ) 12" GITARSKI zvucnik ( ima ogranicen opseg frekvenci), prikljucite na interfejs i bypass-ujte vitrualni cab.

Molim vas d aopristite, ukoliko slicna tema vec postoji, ja je zaista nisam nasao.
Zelim vam sve najbolje!
markolakicevic is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules